Ако искате трайно да отслабнете, не правете ТЕЗИ грешки

1004
Ако искате трайно да отслабнете, не правете ТЕЗИ грешки
Снимка: iStock

Поради стремежа си да свалим излишните мазнини бързо, ние прибягваме до крайни мерки и се подлагаме на постоянен глад и грешки, които обаче могат да ни костват доброто здраве. Някои от тях причиняват например гастрит, депресия, а дори се стига и до по-сериозни състояния като анорексия например. Ето кои грешки не бива да допускаме, ако искаме да отслабваме без риск за здравето и с дългосрочен ефект:

Диетата, с която да запазите тялото си по-младо

Храните се само с нискокалорична храна

Факт е, че трябва да намалите калорийния прием, ако искате да отслабнете, но някои диети ни съветват да намалим приема на храни с цели 500 ккал, което невинаги е най-доброто решение. Поради това, че не си набавяме нужните калории, можем да изпитаме отпадналост и липса на необходимата енергия. В определен момент отслабването е налице, но това причинява забавяне на метаболизма и резултатите от този метод са краткотрайни. Чрез избягването на голяма част от храните вие не доставяте на организма си необходимите хранителни вещества и витамини, което почва да се отразява на кожата, косата, ноктите ви. Оптималният вариант е да намалите калорийния си прием до 300-400 ккал.

Не консумирате храна след 18 часа

Това също е доста практикуван начин за отслабване, но не забравяйте, че ако сте от хората, които си лягат след полунощ да речем, през цялото време ще сте измъчвани от глад. Най-добрите варианти са вечеря са лека салата и малко месо или риба, които да хапвате поне 2-3 часа преди лягане, като въобще не е задължително това да е в 18 ч.

Топ 6 на най-безполезните диети

Дехидратирани сте

Водата е много ценен ресурс за нас и ако не я приемаме в достатъчни количества, възпираме правилното протичане на процесите в организма. Дехидратацията е пряко свързана и с отслабването, тъй като центърът на глада и този на жаждата са много близо един до друг и често се случва да объркваме жаждата с глад. Специалистите препоръчват да изпиваме чаша вода 30 мин преди хранене и 30 мин след хранене. Така ще хапваме по-малко количество. Важно е и да се поддържаме добре хидратирани през целия ден.

Не закусвате

Въпреки че вероятно всеки от нас знае колко е важна закуската, голяма част я пропускат. Тя ни зарежда с необходимата енергия за деня, държи ни сити до обяд и ни предоставя достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати, от които трябва да е съставена. Вариант за добра закуска е например омлет със зеленчуци или овесена каша.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Кои билки помагат за ускоряване на метаболизма?

10 случая, когато е време да осъзнаете, че младостта си е тръгнала безвъзвратно

Как лесно да проверим дали парфюмът е оригинален?

Пречи ли бавния метаболизъм на отслабването или е просто мит?

Ако остане главата на кърлежа в кожата - какво да правим

Какви цветя е добре да отглеждаме у дома?

Кои симптоми говорят, че имаме бърз метаболизъм?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com