Ако правите ТЕЗИ упражнения всеки ден, няма да видите болест

10409
Ако правите ТЕЗИ упражнения всеки ден, няма да видите болест
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек в себе си съчетава мъжка и женска енергия, като разбира се, надделява тази, която съвпада с пола ни. Добре е да се поддържа баланса и на двете енергии, за да живее душата в хармония с тялото, а вие със света. Само 5 минути на ден от тази практика ще извади наяве спокойствието и самоувереността ви. Искате да разберете как? Останете до края на текста.
Преди да започнете да привличате женската енергия, трябва да изясните отношението си спрямо тялото. Трябва да го обикнете такова, каквото е. Да не се притеснявате от него, да се приемете в този вид. Когато се заобичате стремежът към по-добра ваша версия ще дойде сам.

Как да се изпълним с женска енергия?

Женската енергия е съсредоточена в долната част на корема, често тази област е блокирана и затова се появяват проблеми с матката и яйчниците. За пречистването и събуждането на този енергиен център използвайте тази практика, основата на която се крие в медитацията:

•    Яжте жива храна

Изключително важна е консумацията на пресни продукти – риба, плодове, зеленчуци и т.н. Такива, които са отгледани под слънцето и са приели енергия от него и от земята.

•    Дихателни упражнения

Дихателните упражнения за много важни за тази практика, тъй като кислородът е един от най-важните елементи при приемането и предаването на енергия.

•    Прекарвайте възможно най-много време сред природата

Природата и чистият въздух, спокойствието и красотата са поредната част от практиката за женска енергия. Почерпете таква от земята, прегърнете дърветата, насладете се на песента на птиците. Преминете в единство с природата, ще се почувствате много по-свободни и леки.

•    Медитирайте

Медитацията стои в основата на тази практика. А за да се снабдите с най-голямо количество женска енергия, застанете в такава позиция, че краката или бедрата да се докосват до земята.

•    Спортувайте

Разбира се, когато става въпрос за женска енергия, нямаме предвид тежки силови спортове, а такива като тичане, ходенето боси по тревата, танците, клековете са най-добрите начини за раздвижване, поддържане на хубава фигура и извличане на женска енергия.

А сега към самия процес на практиката:

Отделете се на спокойно и тихо място, където сте само вие. Изберете удобни дрехи и по-възможност – лека, свободна пола. Седнете с широко разторени крака, изправете гръбнака, притиснете брадичката си към гърдите. Така разтваряте гръбначния стълб. Затворете очи и вдишайте и издишайте дълбоко 10 пъти.
Премахнете всички негативни мисли и спомени от съзнанието си. Фокусирайте се върху центъра на женската енергия – долната част на корема. Представете си червеникаво-оранжева топка, която се разширява всеки път при вдишване и същевременно се върти по посока на часовниковата стрелка, докато не запълни целия корем.

След това си представете как тя излиза от тялото ви и запълва стаята, града и постепенно целия свят.
Много е важно да сте съсредоточили вниманието си върху долната част на корема. По този начин концентрираме притока на енергия към женската част. Ежедневното практикуване на тези упражнения за по 5 мин дневно ще направи чудеса както с душевното ви състояние, така и с всички аспекти от живота. Не забравяйте да си пуснете тиха медитативна музика за фон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...