Ако спрете да правите тези 5 неща ще започнете да топите калориите

5649
Ако спрете да правите тези 5 неща ще започнете да топите калориите
Снимка: iStock/Guliver

Храните се здравословно, дори понякога гладувате, стараете се да водите по-активен начин на живот, но все пак килограмите не се редуцират? Съществуват и редица други фактори, които влияят на теглото ни и пречат на отслабването. Останете до края на текста, за да разберете кои неща от ежедневието ви може да се окажат пречка за по-бързото и ефективно отслабване.

Работите прекалено много

Работохолици сте? По цял ден вършите задачи и нямате време да хапнете нормално, но все пак мазнините не се отделят от вас? Това се дължи на непълноценното хранене. Често прибягвате към по-бързи и вредни храни, колкото да ви заситят, но това не е във ваш плюс, ако се стремите към отслабване. Тялото ви е подложено на стрес при пропускане на закуската и обяда и обиилното вечеряне вместо това. Дори да работите от вкъщи, използвайте обедната си почивка и се хранете балансирано, а не бързайте да приключите по-бързо работа за сметка на здравословното ви състояние.

Ядете неравномерно

Мислите си, че ако един ден ядете повече, ще компенсирате с глад в следващите няколко дни. Да, но се заблуждавате. Трябва да има последователност в дневния калориен прием, за да функционира правилно тялото ви и да се чувствате добре в кожата си. Не може да се натъпквате един ден, а следващите 3 да не се храните, за да не качите килограми. Така стресирате организма и няма да си доведете нищо добро.

Диета чрез кутии за бързо хранене

Доставките на точно определено меню със здравословна храна всеки ден става все по-популярно във фитнес средите, а и не само. Донякъде тези фитнес кутии имат ефект, но трябва да следите за подбора на храната – достатъчно разнообразие ли получавате, полезна ли е наистина и т.н.

Храните се бързо и на включен телевизор

Бързото хранене е враг на отслабването. Така не позволяваме на сигналите за ситост да стигнат навреме до мозъка и да сигнализират, че вече можем да спрем да се храним. По този начин приемаме по-голямо количество храна. Ако се храним бавно и няма неща около нас, които да ни разсейват – телефони, телевизори и т.н. ще смиламе храната по-добре, тялото ще има време да реагира и ще приемем по-малко храна, а ще сме достатъчно сити.

Любов към храни без глутен

Всички си мислят, че като премахнат глутена от хранителния си режим, ще започнат да отслабват, но това не е така, защото тези думи са изричани от производители на безглутенови продукти, които целят добър маркетинг и големи продажби. Диетолози споделят, че няма никави научни доказателства за ефектите от безглутеновата диета за отслабване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com