Без химия – природните средства, които гонят мравките далеч

5219
Без химия – природните средства, които гонят мравките далеч
Снимка: iStock/Guliver

Колкото и да са работливи, мнението за мравките е едно – предпочитаме да си стоят навън. Когато видим нашествие от тях у дома, е изключително неприятно, а борбата с него – трудна. Хората опитват да ги премахнат с какви ли не препарати, но безуспешно. По тази причина сме ви приготвили няколко начина, по-различни, с които да прогоните мравките от дома си.

Утайка от кафе – тя може да ви послужи за много неща и едно от тях е именно за прогонване на мравки. Сипете около мравуняка или по саксиите, където мравките пълзят. Скоро няма да видите.

Благодарение на тези методи най-после се отървах от мравки и хлебарки

Домът ви е нападнат от най-различни насекоми като мравки и хлебарки? Или пък някоя напаст като бълхите се е закачила по дрехите ви? Не ...

Лимон – ако имате мухлясал лимон в хладилника, не го хвърляйте, а го превърнете в оръжие срещу мравки. Нарежете го на парчета и го сложете по саксиите или в градината. Ще видите как много скоро мравките ще се изпарят.

Босилек – растение, което мравките ненавиждат. Може да сложите листенца босилек там, където сте забелязали мравки и ще видите как много скоро те ще изчезнат. Насекомите не понасят миризмата му, което ще ги накара да изчезнат.

Ябълков оцет – сипете малко в спрей шише и напръскайте по местата, където сте виждали мравки – вътре или отвън в градината. Може да разредите с малко вода, за да не е твърде силен ароматът.

Мента – ако забележите мравки около градинските си растения или саксиите с цветя, посадете мента в близост до тях. Тя ще защити растенията и от мравки, и от други насекоми, които могат да им навредят. Може да отглеждате и мента у дома в саксия на балкона или дори в кухнята.

Най-ефективните методи, с които да разгоним мравките в градината

Разбира се, убиването на насекомите не е вариант да се справите изцяло с тях. Мравките понякога може да са голяма напаст – когато...

Чесън – обелете няколко скилидки чесън, нарежете ги и ги поставете по местата, които мравките са завладели в дома или в градината ви. Може да настържете малко чесън и да сложите в саксиите с растения, ако там също има мравки. Скоро няма да има и следа от тях.

Канела – вие може да се наслаждавате на аромата ѝ, но това не важи за мравките. Поръсете я там, където виждате мравки и скоро те ще бъдат прогонени.

Тебешир – купете си кутийка тебешири, за да се преборите с неприятните насекоми. Направете очертания по местата, които мравките обхождат. Така ще попречите пътя им и те ще изчезнат. Важно е обаче линиите да са пресни, не избледнели. Може да се наложи да ги повторите няколко пъти.

Лавандула – досадните насекоми не понасят аромата на лавандулата, ето защо той служи като средство за прогонването им. Поръсете лавандула на местата, където ходят мравките, за да ги накарате да изчезнат. Скоро ще се радвате на резултата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com