Бяло и червено грозде – какво да хапвате?

6770
Бяло и червено грозде – какво да хапвате?
Снимка: iStock

Ще започнем с банално твърдение: гроздето не само изглежда добре и има добър вкус, но е и преди всичко здравословно, така че си струва да го ядете. Може би консумираме повече продукти, направени от тях всеки ден: вино, масло от семена, оцет, пресни сокове или стафиди. Но най-важното е да включим тези пресни плодове в менюто си . Гроздето трябва да се яде със семките и кожата!

Гроздови лози - шепа исторически факти

Правете ТОВА, ако искате големи и вкусни ГРОЗДОВЕ

Отглеждането на грозде в домашни условия не е чак толкова лесна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Нужно е все пак да имате някак...

Гроздето е плодовете на лозата, растения, познати на човечеството от най-ранните времена. Най-старите следи от винопроизводство датират от около 7000 г. пр. Н. Е. Първите доказателства за организирано лозарство са открити при шумерите и египтяните . Когато винената култура достигна Гърция , виното се превърна в атрибут на боговете. Оттам го поемат римляните, които след това разпространяват отглеждането на лозя в други региони на Стария континент. Докато първоначално виното е било напитка на елитите, вече в Рим то е било толкова разпространено и демократично, че обикновено се е сервирало дори на роби.

Яжте бяло или червено грозде?

В нашите магазини обикновено купуваме грозде, т.нар бяло и червено и розово. Плодовете от гроздова лоза обаче придобиват по-разнообразни цветове, вариращи от светло зелено, през розово, кехлибарено, тъмно червено, лилаво, тъмносиньо до черно. Следователно ще бъде по-точно, ако започнем да говорим за светло или тъмно грозде. Въпросът, зададен в подзаглавието, от друга страна, може да бъде зададен без колебание по отношение на виното. Никой дълго няма да мисли за отговора: червеното вино е много по-здравословно от бялото, поради полифенолите, получени от тъмната кора на гроздето , които имат изключително положителни свойства за човешкото здраве.

Гроздето ще убие раковите клетки

Семките на този плод са много полезни

Често явление е в кофата за боклук да попадат едни от най-ценните вещества. Хората сме свикнали да изхвърляме обелките на плодовете и з...

Гроздето дължи своите противоракови свойства на флавоноидите, които се намират в гроздови семки, ципи и дръжки, както и витамини С и А. Флавоноидите, както и витамините С и А, са естествени антиоксиданти, които почистват свободни радикали от тялото , отговорни за развитие на неопластични заболявания. Според изследванията, проведени досега от учени, екстрактът от гроздови семки ефективно унищожава раковите клетки в организма, включително рак на кожата , рак на гърдата при жените, червата, белия дроб , стомаха, простатата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com