X
 
 

Брутални цитати от Чарлс Буковски

8160 0
Брутални цитати от Чарлс Буковски
Снимка: колаж/Facebook
Чарлз Буковски е един от най-известните съвременни писатели на поезия и проза в Америка, а според мнозина - най-влиятелният и имитиран поет.

Предлагаме ви част от най-добрите му цитати!

1. Проблемът със света е, че интелигентните хора са пълни със съмнения. Докато глупавите са пълни с увереност.

2. Някои хора никога не полудяват. Какъв ли ужасен живот живеят. 

3. Намерете това, което обичате и нека ви убие.

4. Не бях много за дребен крадец. Исках целия свят или нищо. 

5. Ще умреш няколко пъти, преди да живееш действително.

6. Геният може да бъде способността да се каже дълбоко нещо по прост начин.

7. Тук сме, за да пием бира. Тук сме, за да убием войната. Тук сме, за да се смеем на шансовете и да изживеем живота си толкова добре, че смъртта ще трепери, за да ни вземе. 

8. Колкото по-малко имах нужда, толкова по-добре се чувствах.

9. Най-важното е колко добре минавате през огъня.

10. Ако ще опитате, отидете докрай. В противен случай дори не започвайте. Това може да означава загуба на приятелки, съпруги, роднини и може би дори ума ви. Това може да означава да не ядете три или четири дни. Това може да означава замръзване на пейка в парка. Това може да означава затвор. Това може да означава насмешка. Това може да означава подигравка-изолация. Изолацията е дарбата. Всички останали са тест за вашата издръжливост, за това колко наистина искате да го направите. И ще го направите, въпреки отхвърлянето и най-лошите шансове. И ще е по-добре от всичко друго, което можете да си представите. Ако ще опитате, отидете докрай. Няма друго такова чувство. Ще бъдете сами с боговете, а нощите ще пламнат с огън. Ще карате живота направо до перфектен смях. Това е единственият добър бой. 

11. Всички ще умрем, всички ние, какъв цирк! Само това трябва да ни кара да се обичаме, но не е така. Тероризираме се и изравняваме от тривиалности, не сме изядени от нищо. 

12. Свободната душа е рядкост, но я знаете, когато я видите - основно защото се чувствате добре, много добре, когато сте близо или с тях.

13. От девет до пет е едно от най-големите зверства, възникнали над човечеството. Отдаваш живота си на функция, която не те интересува. 

14. Ние трябва .. Трябва да внесем собствената си светлина в мрака.

15. Интелектуалецът казва просто нещо по труден начин. Художник казва трудно нещо по прост начин. 

Actualno.com

Етикети: