Черногорски наркотрафикант арестуван, докато купува бельо

14103
Черногорски наркотрафикант арестуван, докато купува бельо
Снимка: БГНЕС

Известният черногорски наркотрафикант Лука Дачич е бил арестуван в търговския център "Le Tori de Europa" в Триест, докато купувал бельо. В момента на задържането му той е бил с фалшиви документи.

От доста години черногорецът Лука Дачич е бил известно име в средите на наркотърговията. Той се занимавал и с организиране и изпращане на десетки килограмови пратки с наркотици. През 2012 г. срещу 47-годишният Дачич от Подгорица е била издадена международна заповед за издирване, съобщава черногорският вестник "Виести". Според медията Дачич е бил арестуван в края на януари, докато е пазарувал в компанията на словенски граждани.

През септември 2011 г. съдът в Милано е издал заповед за арест, а месец по-късно е бил обявен за издирване. Първоначално Дачич е осъден задочно на 7 г. затвор и глоба от 68 000 евро. Той е бил обвинен и в рамките на разследването на операция "Флеш", която е започнала през 2009 г. и при която са били арестувани 49, а обвинени 14 души. По време на операцията са задържани 65 кг. кокаин и 6 кг. хероин. По време на разследването е открит наркоканал, по който била изпращана дрогата - Триест, Фриули, Венеция и до основните центрове в Ломбардия като Милано и Бреша. Според обвинителния акт Лука Дачич заедно с още четирима други е организирал внос на 6 кг. кокаин от Балканите. При същото разследване е открит план как от пристанище Триест да бъдат изпратени 200 кг. кокаин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com