Червило за устни - защо никога да не правим компромис с качеството му

6928
Червило за устни - защо никога да не правим компромис с качеството му
Снимка: pixabay

Влязохме в сезона на есента и амплитудните разлики в температурите са големи сутрин и вечер, спрямо тези през деня. Дъждовете и хладните ветрове изсушават кожата ни, а устните нямат мастни жлези и не могат да образуват естествен овлажняващ филм, затова се нуждаят от допълнителна стимулация и грижа. Ако несъзнателно ги облизваме ще станат още по-сухи, затова е важно често да се нанася безцветен овлажнител за устни като вазелин или балсам.   

Червилото е един от акцентите в грима, но неговата роля е важна не само за добрия външен вид и свежест на визията, но и за здравето на устните. Качественото червило не трябва да дразни, да изсушава или да дехидратира. Веднъж завинаги трябва да се откажем от компромисите да купуваме нискобюджетни червила от места. Голям процент от съдържанието на нашето червило поглъщаме при консумация на храна и напитки, а не искаме да изядем нещо отровно или вредно, нали? 

 

Устните нямат потни жлези или пори, не образуват маслен филм и хидролипидна бариера на повърхността си. Факт е, че при неправилна грижа мъртвите кожни клетки и бръчки постоянно ги атакуват. Кожата им е с подобна структура на тази в околоочната зона, затова и хранителните вещества от козметиката за грижа по-трудно се абсорбират. Различните видове червила - течни или под формата на стик - имат различни нива на овлажняване и осигуряват различен резултат след нанасяне. Какво червило ще изберем - матово, кадифено или перлено - зависи от нашите предпочитания, но при избора на този аксесоар за красота по-правилно е да се ръководим от ползите за здравето на устните, отколкото от бляскавата фасада на ефекта “уау”. Ако искате да заблестите през новия сезон с червило за устни, което ще провокира възхищение и копнеж за много страстни целувки, доверете се на Guerlain. С всеки от техните продукти ще се чувствате перфектно.  

Сатененото червило често е по-предпочитано от матовото, заради по-влажния си ефект. То се нанася гладко на устните, прави ги копринено меки и съблазнителни, украсени с вълшебен блясък. Истина е, че матовите червила, макар и много красиви, стоят по-сухи върху устните. Те обаче са доста плътни и обикновено имат по-висока дълготрайност при нанасяне. Подходящи са за момичета с женствен стил и страст, които повече разчитат на акцента в грима на очите, отколкото на експресията при устните.  

Не нанасяйте продукта за устни в движение, докато тичате към спирката или чакате с колата в задръстването. Правете го с наслада сякаш е СПА ритуал, който ще омагьоса деня ви и ще го направи красив, положителен и успешен. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com