Цветята, които ще привлекат късмета в дома ви

23466
Цветята, които ще привлекат късмета в дома ви
Снимка: Pixabay.com

Спатифилум

Това цвете е истински лакмус в една връзка: ако спатифилумът започне да изсъхва, това означава, че хармонията е напуснала връзката. Напротив, ако цъфти и расте енергично, значи всичко е наред в семейството. Като цяло това цвете подобрява отношенията, дава на собствениците си късмет, просперитет и щастие.

Ако отдавна сте неженени или постоянно се карате със съпруга си, засадете спатифилум у вас, защото не напразно второто му име е „Женското щастие“.

Теменужка

Редовно цъфтяща виолетка, може да е знак за мир и благополучие в семейството. Това закрито цвете е предназначено да поддържа семейното благополучие и лоялността на съпрузите един към друг. Полезно е да отглеждате теменужка за онези хора, в чиято къща постоянно се наблюдава напрегната атмосфера и звучат агресивни думи.

Айхризон

 Народното име Айхризона говори само за себе си: дървото на щастието, дървото на любовта.

Калатея

Калатея ще запази семейното щастие. Калатея е много добър подарък за тези, които ще разтрогнат брака.

Папрат

5 градински растения, които можете да отглеждате и като стайни

Всяка домакиня иска да има чудесна зелена градина в дома си, но несигурността, че ще се справи с отглеждането на растенията често дейст...

В днешно време много производители на цветя се занимават с отглеждане на екзотични растения. Към такива видове принадлежи и папратът. Това растение се нуждае от специални условия и внимателни грижи.

Какво е уникалното в папрата?

Основното му предимство е, че зелената и сочна зеленина на растението е пазител на семейното благополучие. Ако растението започне да цъфти (което е изключително рядко у дома), тогава в къщата скоро ще пристигне необикновено щастие.

Здравец

Специфичната миризма на здравец е известна на мнозина. Това растение може да се види на балкони или градини. Много производители на цветя се занимават с отглеждане на здравец и с добра причина, защото това закрито цвете има много предимства.

Защо да подхранваме цветята с бананова кора

Естественото хранене е оптималното решение за растенията. Можете да използвате всичко: чаени листа, яйчени черупки, цитрусова кора, гъб...

Розовият здравец е "отговорен" за спокойствието в къщата. Растение с розови цветя се препоръчва да расте в тези къщи, където често се чуват кавги.

Белият здравец също помага за внасянето на благополучие във вашия дом. Освен това е полезно за младите съпрузи да имат бял здравец у дома, тъй като растението е талисман на вярност, семейно благосъстояние и материално богатство.

Фикус Бенджамин

Всеки фикус е за добро, сигурни сме в страните от Азия, откъдето идват тези непретенциозни красавици. Но фикусът на Бенджамин е особено ценен. В Китай например получаването на фикуса на Бенджамин като подарък означава незабавно придобиване на добър приятел, тъй като се смята, че този, който е дал това растение, искрено желае на собственика много години, късмет и просперитет.

А ориенталските знаци казват: ако дадете фикуса на Бенджамин на бездетна двойка и той се вкорени добре и започне да расте бързо, тогава дългоочакваното бебе скоро ще се появи в къщата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Как къпането ни помага да пестим вода

Няколко причини, поради които котките "месят" с лапите си

Дърво, което ражда сладолед: Възможно ли е?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com