Цветята, които ще ви донесат късмет

12162
Цветята, които ще ви донесат късмет
Снимка: Getty images

Растенията винаги са били важна част от дома, не само заради красотата си, но и защото създават изключително уютна атмосфера в интериора. Грижата за живи цветя учи на отговорност, отпуска и успокоява, а също така създава впечатление за допълнителна компания в четирите ни ъгъла, ако нямаме домашен любимец. 

Изследванията показват, че саксийните цветя са много, много повече от просто естетически елемент на декора на апартамента. Оказва се, че растенията имат редица здравословни и дори магически свойства, привличайки в живота ни това, което най-много искаме. 

Цветя, които привличат късмет и богатство

Всеки знае благоприятното въздействие на растенията върху въздуха в апартамента. Те ги обогатяват с необходимия кислород, пречистват ги от токсините и им позволяват да заспят спокойно. И изглеждат много хубаво на перваза на прозореца, създавайки уютна атмосфера.

Цветята също имат допълнителни, изненадващи способности:  те могат да донесат щастие и просперитет на семейството!  Кои цветя трябва да отглеждаме в интериора, за да сбъднем мечтите си? 

1 Aucuba (златно дърво)

Златното дърво ефективно ще предпази дома ви от неприятности. С това невероятно растение можете да разгърнете потенциала си и да достигнете върховете на кариерата си. Ако мечтаете за спокойна и приятелска атмосфера у дома, отидете на цветар за това необичайно цвете. Уверете се, че стаята е достатъчно просторна, тъй като Aucuba обича да има достатъчно място, за да разпери крилата си сама.

2 Глоксиния (Sinningia)

Цветето се счита за талисман на успех и просперитет. Позволява ви лесно да превърнете мечтите си в реалност. То дава сила, постоянство и помага да се живее в хармония със себе си и околната среда.

3 Антуриум (мъжко щастие)

Растението ще създаде атмосфера на топлина и радост в дома. Струва си да го поставите на място, където работите или преследвате страстите си и това ще ви помогне да постигнете успех в най-важните области. Цветето няма да позволи на емоциите ви да завладеят ума ви. Той добавя увереност и осъзнаване на вашите силни страни .

4 Маранта

Характеризирате ли се с иновативен начин на мислене и не се страхувате от промените едновременно? Това растение е създадено за вас! То стимулира желанието за придобиване на нови знания и умения, добавя самочувствие и спомага за концентрацията. С това цвете на бюрото ви със сигурност ще сбъднете плановете си.

5 Драцена Сандера (Щастлив бамбук)

Щастливият бамбук е лесен за грижи и придава на интериора модерен вид. Според философията на Фън Шуй в къща с бамбук ще се случват само положителни неща. Растението защитава членовете на семейството от неприятности, вреди и привлича късмет за тях (както подсказва името).

6 Peaceflower (женско щастие)

Това растение носи вътрешен мир и спокойствие на собственика си. Според фън шуй тo е богатo на животворна енергия чи. Ето защо обикновено се нарича "женско щастие". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com