Цветът на очите може да показва проблеми със здравето

11327
Цветът на очите може да показва проблеми със здравето
Снимка: Pixabay

Оказва се, че очите ни могат да говорят много повече за нас, отколкото сме предполагали. Все повече учени твърдят, че цветът на очите може да ни разкрива към какви здравословни проблеми сме предразположени. Ето какви са техните теории:

Кафяви очи – знаете, че тъмните цветове на очите предпазват от вредните UV лъчи. Хората с кафяви очи имат добра защита на зрението, а освен това и са по-малко предразположени към най-различни кожни проблеми. В по-напреднала възраст се смята, че може да са по-малко предразположени към състояния като пердето на очите например. Учените са направили връзка и с това, че хората с кафяви очи са по-предразположени към стреса и всичките му вредни влияния за организма. Алкохолната зависимост също е по-често срещана и трябва да се пазят от тази неприятна възможност.

Колко яйца може да изядете, без да навредите на здравето си (ЧАСТ I)

Като се имат предвид ниската цена на кокошите яйца, те са най-рентабилният цял ​​източник на протеин. Твърде много хора и твърде много...

Сини очи – хората, които имат сини очи трябва да внимават повече с прекалената консумация на храна и алкохол. Затлъстяването или алкохолната зависимост са много по-вероятни при хората със светли очи, но все още не е доказано защо. Хапването с мярка и спортуването са много важни компоненти за хората със сини очи, ако искат да запазят фигурата и здравето си в отлична форма.

Зелени очи – учените смятат, че хората със зелени очи могат да са по-предразположени към депресивни състояния. Като цяло психиката им се смята за по-слаба и това е нещо, върху което трябва да се замислят. Редовното ходене на психолог, дори при липсата на конкретен проблем, е добра идея за поддържането на здрав дух.

Пъстри – хората с пъстри очи се смята, че имат много силна имунна система, което е добре в определени граници. Стане ли обаче прекалено силна, тя може да се задейства срещу себе си и да предизвика много сериозно автоимунни заболявания. Хората с пъстри очи трябва да се консултират добре с лекар, ако са решили да взимат витамини или да приемат супер храни. Те могат да им навредят, вместо да им помогнат.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com