Цветът на очите показва какви здравословни проблеми имаме

48097
Цветът на очите показва какви здравословни проблеми имаме
Снимка: iStock/Guliver

Някои учени все по-често започват да твърдят, че цветът на ирисите ни може да покаже към какви болести сме предразположени. Очите ни вече могат да ни покажат какви опасности ни грозят и как да се предпазим от тях. Ето болестите, към които може да сте предразположени според цвета на очите ви.

1. Кафяви очи - колкото по-тъмни са очите ви, толкова по-голяма защита имат те и слънчевите лъчи много трудно могат да ви навредят. Хората с тъмни очи по рождение имат по-силна защитна бариера, която спасява здравето на очите и кожата им. При тях вероятността от развиване на рак на кожата или перде на очите е значително по-малка. Това не значи, че не трябва да се пазите. Хората с кафяви очи обаче по-лесно развиват виталиго, което е болест на кожата и косата и по-лесно се пристрастяват към алкохол и имат по-високи нива на стрес.

Тъмни кръгове под очите ? Ето причините

Появата на тъмни кръгове под очите са проблем на много хора. Те не са опасни, нито пък болезнени, но създават уморен вид на лицето. Мож...

2. Лешникови очи - хората със светло кафяв ирис са податливи на депресивни състояния и стрес. Също така, при тях по-лесно се развиват болки в тялото, за разлика от тези със сини или зелени очи. Ето защо, ако очите ви са точно в такъв цвят, добре е да помислите за занимания, които ви предпазват от стреса като йога, например.

3. Сини очи - хората със сини ириси са податливи на алкохол, което обаче не е доказано защо е така. Учените признават, че са нужни още много изследвания, за да бъде доказано защо хората със сини очи имат слабост към алкохола. Ако все пак имате такъв цвят на очите, внимавайте с количествата алкохол, които приемате и честотата.

4. Зелени очи - тези хора рядко страдат от депресия и трудно се поддават на каквъто и да е стрес. Те са много силни характери, но UV защитата им е много слаба и са податливи на кожни проблеми свързани със слънцето. Ето защо, ако очите ви са такива, инвестирайте в слънцезащита. Никога не излизайте от вкъщи без очила и без да сте се намазали със слънцезащитен крем.

5. Зачервени очи - всеки от нас е имал дни, в които очите му са червени. Причините могат да бъдат много. По-важното, че ако няколко дни подред очите ви са зачервени, трябва да се консултирате с лекар.При по-възрастните хора зачервените очи се дължат на депресия. Фактори могат да бъдат недоспиването, замърсената околна среда, спукани кръвоносни съдове, сухота, алегрия и др. Трябва да пазите очите си и от компютъра и телефона, защото те излъчват светлина, която е много вредна. Ако дневно работите по повече от 3 часа на компютър, си купете очила със специален защитен слой, който да предпазва очите ви.

Какъв мъж имаш до себе си според цвета на очите му?

Вярвате ли, че характерът на човек има нещо общо със зодията или цвета на очите му? Изглежда, че доста хора могат да те опишат много пр...

6. Жълтеникави очи - ако бялата част пожълтее, то е много вероятно да имате проблеми с черния дроб, затова незабавно потърсете лекарска помощ. Пожълтелите очи могат да са симптом на жълтеница или алкохолизъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com