X
 
 

Денят на самотните сърца отново счупи рекорди в пазаруването онлайн

750 0
Денят на самотните сърца отново счупи рекорди в пазаруването онлайн
Снимка: iStock/Guliver
Влизаме в периода на голямата битка в онлайн продажбите. Денят на самотните сърца в Китай или Черният петък и Киберпонеделника в САЩ. В трите мегасъбития са съсредоточени усилията на гиганти като Alibaba. През последните години първенството по онлайн продажби и обороти държи Денят на самотните сърца или Денят на необвързаните, който всяка година се провежда на 11.11.(11 ноември). 24-часовото онлайн пазаруване на намалелни стоки се заражда като контрапункт на Свети Валентин през 2009г. Измислено като оналайн събитие за пазар напромоционални стоки - от ектроника през дрехи до мебели само за Alibaba, днес на 11 ноември пазарува целият свят.

Тази година анализаторите следят с особен интерес обема на покупките. За тях той е индикато за стабилността на икономиката на фона на търговската война със САЩ и заплахата растежът на икономиката в Китай да спадне под 6%.

Падат ограниченията за трансгранично онлайн пазаруване

Пазаруващите онлайн ще имат по-широк и по-лесен трансграничен достъп до продукти, резервации за хотели, коли под наем, продажба на биле...

Alibaba съобщи за нов абсолютен рекорд в Деня на самотните сърца тази година. Близо половин милиард потребители от Китай през Русия до Аржентина са се включили в ежегодното събитие на гиганта за електронно пазаруване. Сред покупките има всичко от последни модели Apple и Xiaomi до мангота от Уганда, съобщава Bloomberg.

В понеделник първият милиард долара продажби онлайн беше достигнат само за 68 секунди. За сравнение миналата година той бе постигнат на 85-тата секунда. Прагът от 13 милиарда евро бе преминат за 1 час, 3 минути и 59 секунди или с 43 минути по-бързо от 2018 г. Миналата година компанията отчете продажби от 27 милиарда евро за първите 24 часа.

Какви рекорди счупи още онлайн пазаруването за 24 часа в понеделник, можете да прочетете в Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...

Последно в Актуално