Дестинация за всеки сезон - Велико Търново ви очаква

1957
Дестинация за всеки сезон - Велико Търново ви очаква
Снимка: Pixabay

Велико Търново е един от най-красивите и обичани градове. Старата столица на България има много голяма слава и е един от градовете, които са предпочитани за туризъм. Ние лично сме посещавали това прекрасно място в България във всеки един сезон и можем да кажем, че когато и да идете няма да сбъркате. Е, да, в момента някои от емблематичните места за хранене и баровете ще са затворени, но това далеч не прави градът на Асеневци по-лошо място. Освен това разстоянието, независимо от къде пътувате в България е еднакво - Велико Търново е в центъра на България и има добри транспортни връзки около него. Дори бих препоръчал живописно пътуване с влак ако нямате автомобил. Близо до Велико Търново са страхотните Трявна и Дряново, както и Килифаревският манастир. Може да прекарате един уикенд или дори цял месец в региона и пак ще е малко. В този край на България са събрани толкова красота и история, че чак е трудно човек да повярва. Все пак в тази статия ще се фокусираме върху столицата на Второто българско царство. 

Задължителните места за посещение според нас са  Царевец, историческият музей, музеят на восъчните фигури (някои може би биха се намръщили заради цените), както и Асеновата махала с емблематичните цървки в нея - "Св. Четиридесет мъченици" с уникалните колони на хан Омуртаг и цар Иван Асен II. Именно в тази църква е и гробът на последният велик български цар от династията на Асеневци. Друга църква в Асеновата махала е "Св. св. Петър и Павел". Тя крие много интересна история и уникални стенописи. 

Най-добрите цитати за почивки и пътуване

За да имаме душевен мир и спокойствие трябва да си даваме нужната почивка и да пътуваме. В тази статия сме подбрали за вас най-добрите ...

Не пропускайте да видите и една сравнително нова забележителност - парк "Мини България". След това се връщаме обратно в Асеновата махала, за да видим Шишмановата баня, която също е интересна и колоритна забележителност. Лично препоръчваме да отделите време и да се насладите и на художествената галерия, която е до паметника на четиримата царе от династията на Асеневци заедно с меча, както и старият турски конак, който е превърнат в музей. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com