Дори не подозирате колко полезна може да бъде захарта в градината

16907
Дори не подозирате колко полезна може да бъде захарта в градината
Снимка: iStock/Guliver

Захарта не винаги е полезна за консумиране, но като всяко нещо в природата, тя също има своето място. В следващите редове ще ви покажем няколко приложения в градината, за които дори не сте и предполагали.

Чаена лъжичка във водата за поливане

Преди и след периодите на цъфтеж, можете да разтворите чаена лъжичка захар в престояла вода и след това да напръскате зеленчуците. Тя действа като енергийна напитка за тях – помага им да растат по-бързо и здраво. Тя е полезна за ягодите и доматите, но и за други култури.

5-те храни, които ще засилят метаболизма ви

Метаболизмът е скоростта, с която тялото ви изгаря калории и отделя допълнително тегло. По-високият метаболизъм намалява риска от затлъ...

Унищожаване на нематодите

Ако растенията в градината изглеждат болнави и имате възли по-корените, то най-вероятно става въпрос за нападение от нематоди. Това са малки червеи, които атакуват корените.

Разпръснете по 2 килограма захар на всеки 25 квадратни метра. По този начин в почвата микроорганизмите се увеличават и така те потискат и избутват вредителите.

Хубаво е да добавяте захар, заедно с оцет от време на време към водата за поливане. Препоръчителната доза е 2 супени лъжици оцет и 2 захар на половин литър вода. 

10 храни, които може да ядете вечно, без значение кога сте ги купили

Повечето хранителни продукти имат на опаковката си печат „най-добра“ до определена дата, но това не означава задължително, ...

Бързо почистване на мазни ръце

Ако по ръцете са ви останали мазни петна или боя, вземете малка доза захар и зехтин. След това изтъркайте внимателно ръцете си. Накрая се изплакнете и подсушете.

Захарта има абразивен ефект в своите кристали. По този начин тя премахва замърсяванията и мазнината. Ръцете ви след това остават чисти и гладки.

Помощ за пчелите

Пчелите, които правят мед, се изморяват много при събирането на прашец. След това те имат нужда от повече жизненост, за да се върнат в кошера.  

Поради тази причина можете да ги доста често паднали на земята, просто защото нямат нуждата енергия да се върнат в кошера. За да ги защитите и да им осигурите достатъчно енергия, можете да ги захраните със захар и вода.

Всичко, което трябва да направите е да смесите две супени лъжици със захар и една супена лъжица с вода. След това оставете сместа, там където пчелите могат да я достигнат.

Тези храни ви състаряват и причиняват бръчки

Съхраняването на младостта на кожата възможно най-дълго е цел, към която дамите се стремят. Помощници в борбата им с негативното влияни...

Капан за комари

Друго полезно свойство на захарта е капана за комари. Вземете шише, срежете го наполовина и поставете горната част обърната надолу в другата половина. Преди това смесете вода и захар, а след това добавете маята. Може да не се разтваря предварително, тя отделя въглероден диоксид. Предварително боядисайте бутилката в черно или сложете найлон на дъното. Комарите обичат и тъмните места, за да се скрият там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com