Древната тайна на младостта и красотата

12850
Древната тайна на младостта и красотата
Снимка: Getty Images/Guliver

Всички знаят, че Клеопатра е една от първите жени, които успяват да запазят и удължат младостта си в продължение на много години. Кралицата не бързала да споделя своите тайни, но тези няколко рецепти са оцелели до наши дни, ефективността на които е многократно тествана.

Днес разполагаме с огромен брой рецепти за поддръжка на младостта. За да привлекат вниманието към своя продукт, производителите често използват славата на древната красавица  като реклама. Но всички знаем, че по време на нейното управление не е имало нито най-новите технологии, нито мощни лекарства. В древни времена са използвали само билки, масла и други налични ресурси за здрава кожа. Така нашите предци са прибегнали до помощта на природата, която днес практически сме забравили.

Как да се храните, за да съхраните младостта?

Външният вид на човек зависи до голяма степен от спазването на диета. Специалистите посочват основни продукти за красота, които могат в...

Много хора познават известната млечна вана на Клеопатра, която тя използва за подхранване на кожата и придаване на добър външен вид. В такава вана освен мляко се добавяли мед и различни масла. Можете да направите подобна процедура у дома, без да харчите много пари за салони за красота.

Кралицата постоянно използвала сметана и мед, за да се грижи за кожата си. Тези съставки се намират в почти всеки крем, маска или скраб. Например, скраб със сметана и сол прави кожата мека, като на бебе. И по това време дори не са знаели за целулита.

Известно е, че Клеопатра е използвала само вода, която е била съхранявана  в сребърна кана. Среброто има способността да дезинфекцира водата и да я насища с полезни вещества. В днешно време с него може да се работи по подобен начин. За да направите това, просто поставете сребърна лъжица или сребърно бижу в съд с вода.

Съставът на кремовете за кралицата включвали сок от алое, който освен бактерицидните си функции включва и свойства против стареене. Можете сами да направите инструмент за подмладяване от него. Смесете една супена лъжица сок от алое и лъжица пчелен восък. Към тази смес добавете половин супена лъжица бадемово масло. Всичко това се разбърква старателно и се слага да се загрее на парна баня. Когато сместа се затопли, започнете постепенно да добавяте разтопената мазнина. Ще ви трябват 50 грама от него. След като мазнината се разтвори напълно и се получи хомогенна маса, кремът е готов за употреба. Съхранявайте го в хладилника.

Еликсир на младостта: Как да си го приготвите у дома

Стремежът да се запази красотата и младостта е в основата на много народни рецепти, които се използват и до днес. Можете да създадете п...

Много отдавна използват такива методи за поддържане на красотата, но не всеки е в състояние да постигне желания резултат. Именно в това е тайната на младостта на кралицата.

Основното е не колко процедури ще извършите, а тяхното постоянство. Клеопатра постоянно се грижела за тялото си. Тя се къпела всеки ден и използвала масаж за стягане на кожата. Освен това знаела, че красотата на кожата зависи от вътрешното състояние на тялото, затова внимателно следяла диетата си. Именно цялостните и редовни грижи помогнали на кралицата да изглежда млада и красива.

Не забравяйте за емоционалното си състояние, тъй като нашите мисли също влияят на тялото по определен начин. И ако излъчим негатива и недоволството от живота на света, това директно ще засегне кожата ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Как къпането ни помага да пестим вода

Няколко причини, поради които котките "месят" с лапите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com