Експерт по протокол: Поведението на Десислава Радева е недопустимо

13612
Експерт по протокол: Поведението на Десислава Радева е недопустимо
Снимка: Screenshot/Instagram

Поведението на първата дама Десислава Радева при официалното посещението в Словения изглежда като непознаване на етикета. Съпругата на президента е допуснала грешка при целувката със словенския президент Борут Пахор и с жеста, с който след това изтрива следата от червило по бузата на своя домакин. Това съобщи в ефира на bTV експертът по протокол и корпоративен етикет Кристина Крънчева.

Припомняме, че словенският президент Борут Пахор изпадна в леко неловка ситуация по време на посещението на държавния глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева в Словения. Радева не се притесни да раздаде сърдечни целувки по двете бузи на словенския президент. И всичко щеше да е в рамките на добрия етикет ако първата ни дама не беше решила да погали впоследствие бузите на Борут пред очите на съпругата му.

"Целувките са съвсем нормално нещо между политиците. Въпросът е начинът, по който това се прави – всъщност те не се целуват, а само допират бузи" отбеляза тя.

Според Крънчева поведението на Радева изглежда като непознаване на етикета. Експертът по протокол отбеляза също, че има и много червила, които не оставят следи.

Жестът с изтриването на червилото от бузата на словенския президент от страна на Радева пък е напълно недопустим, коментира Крънчева.

"Жестът е мил, когато става въпрос за дете в семейството, ако случайно баба му го целуне и му остави червило на бузките. Иначе е абсолютно недопустимо. Дори и да има следа, това е работа на протокола, който ще каже: "Избършете се". Протоколът е за това – да каже, че ви виси конец от сакото или че имате прах по обувките", подчерта тя.

Крънчева отбеляза, че правилното в случая е да не се прави нищо. "Виждате и си продължавате", коментира експертът. По думите ѝ с поста си в "Instagram" словенският президент "поема момента, за да излезе от ситуация г-жа Радева, което е много добър жест". "Така са го посъветвали пиарите му. На видеото се вижда как е стъписан, след това вече се усмихва", изтъкна Крънчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com