Естествените алтернативи на пастата за зъби

3478
Естествените алтернативи на пастата за зъби
Снимка: iStock/Guliver

В последно време можете да откриете на пазара продукти, които са направени от 100% естествени продукти. Те предлагат грижа за нашата лична хигиена, здравето и красотата.

Сред богатия избор от бебешка козметика, за тяло, за лице и така нататък, можете да откриете дори паста за зъби с натурален произход. В следващите редове ще ви представим алтернативи на пастата на зъби, които могат да ви помогнат в случаите, когато сте останали без такава и не можете да си я купите.

Морска сол

Морската сол е един от много добрите варианти, които ни предлага природата за почистване на зъбите. Нейните естествени съставки помагат да премахнете микробите, да избелите зъбите и да ги поддържате здрави. Тя също така може да помогне и на хората, които имат проблеми с венците, тъй като ги прави по-здрави и спира възпалението.

Сложете малко количество от нея във вода, а след това потопете четката си. Веднага ще усетите зъбите си по-чисти.  Добавете и няколко капки етерично масло от мента, евкалипт или друго. Така ще усетите още по-голяма свежест.

Сода за хляб

Содата за хляб има голямо приложение в домакинството ни и като цяло за здравето. Ето защо не е никак учудващо, че я срещаме и при почистването на зъбите. Тя премахва успешно плаката, избелва и прави венците здрави и спира различните проблеми.  За да направите паст, трябва да добавите към содата и ментово етерично масло. Направете фина паста от двете съставки и след това измийте зъбите си. Ще усещате чистота и свежест в устата си през целия ден.

Билки на прах

Комбинирайте няколко билки, които са стрити на фин прах.  Добавете малко вода и получената смес измийте зъбите си. Ще забележите, че зъбите ви стават по-бели, а дъхът ви е свеж през целия ден. Също така, билките ще помогнат за премахването на различни проблеми и ще укрепят венците. Най-често те се използват и във водата за уста, която е предназначена за спиране на кървенето.

Кокосово масло

Ще завършим с него, тъй като то има силно антибактериално действие. Свикнали сме да го свързваме с козметиката за лице, тяло и коса, но истината е, че може да помогне и за измиването на зъбите. Хубавото при него, че не е нужно да добавяте други неща. Просто сложете малко кокосово масло на четката си и изчеткайте зъбите.  Разбира се, ако искате да подсилите действието му, можете да добавите морска сол или сода за хляб.

Както виждате, природата се е погрижила дори за хигиената на устната кухина. Сега, можете да миете зъбите си, където и да се намирате – на палатка, на къмпинг или вкъщи, когато сте забравили да вземете паста за зъби. А защо не и да замените купешката с домашна?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com