Ето как да попречите на Google да следи местоположението ви

5015
Ето как да попречите на Google да следи местоположението ви

Спомняте ли си къде вечеряхте на 10 септември миналата година? Или колко време ви отне да стигнете до офиса на 2-ри миналия месец? Е, Google помни. Което може да бъде доста стряскащо в дадени ситуации, но от компанията твърдят, че просто искат да са максимално полезни на потребителите. Aко все пак не искате да бъдете следени, е необходимо да проверите функцията Location History в своя акаунт.

Както подсказва името, Location History представлява дълъг списък с историята на локациите, които сте посещавали. Данните се генерират от GPS чипа на смартфона и се обработват от сървърите на Google. Това означава, че Google знаят във всеки един момент къде се намирате, какво правите и в някои случаи с кого прекарвате свободното си време. Тimeline е интерактивна карта с всяко едно място, което сте посещавали. Google показват съобщение, с което ви подканят да активирате Location History, когато си купите смартфон или регистрирате нов акаунт, пише Business Insider.

Създателят на Android създава нов смартфон (СНИМКА)

Създателят на операционната система Android Анди Рубин смята да се завърне на най-високото стъпало в технологичния бизнес. Преди години...

Подобна информация може да е полезна, тъй като позволява на софтуерните алгоритми на компанията да знаят колко време ще ви отнеме да стигнете до дома или офиса и така да избегнете трафика.

Добрата новина е, че има как да изтривате определени събития или маршрути в Timeline картата или да премахнете цялата информация, която Google съхранява за активността ви. За да го направите, трябва да кликнете в менюто с настройки на смартфона или да отворите Timeline на компютъра и да изберете опцията "Раuse Location History" в долния ляв ъгъл.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com