Ето как да разберете какъв ще бъде цвета на очите на бебето ви

16824
Ето как да разберете какъв ще бъде цвета на очите на бебето ви
Снимка: iStock/Guliver

Когато едно дете се роди, неговото зрение не е ясно веднага. Много бебета се радват светли очички, тъй като меланинът в тялото на бебето е с малко количество.

С течение на времето цветът може са се промени и до към тригодишна възраст той е напълно оформен. Дори да родите дете с напълно сини очи, не бъдете сигурни, че то ще остане със същите очи.

Тези проблеми с очите издават висока кръвна захар

На пръв поглед диабетът може да изглежда безобиден, защото симптомите, свързани с него, не причиняват непременно дискомфорт. Истината е...

Все пак учените са категорични, че има начин да разберете какви ще бъдат очите на детето ви. Ако то се роди с кафяви очи, то почти сигурно е, че ще останат такива.

Как се променя цветът на очите?

Веднага след като се роди детето, то започва да произвежда меланин под влиянието на слънчевата светлина. Това придава на очите генетичен оттенък. В утробата на майката не е имало ултравиолетово отражение и това е причината повечето бебета да се раждат със светъл цвят.

Ирисът потъмнява при всички. Просто при някои се получава златист или меден оттенък, при други пък е син, сив или зелен.

Синеоките бебета могат да сменят всички нюанси на синьото и дори да се стигне до тюркоазно.

С тези прости съвети ще подобрите зрението си!

Подобно на дишането, повечето от нас приемат перфектната, ясна визия за даденост. Окото, един от най-деликатните органи в тялото, работ...

При кафявите очи нещата се случват малко по бързо. До навършване на два месеца меланинът достига до обема, който се предполага какви ще бъдат очите. Ако те са с топъл цвят, то трябва да се изчака още малко време, за да станат кафяви.

Зеленооки – това е странстващ цвят. Може да се получи при родители, които имат различен цвят на очите. Бебето ще има или тези на майката, или на бащата. Изводът може да се направи едва когато детето навърши три години.

Сивооки – този цвят на очите се проявяват още на 6 месеца, ако гените са такива. Рядко се променя, но в последствие може да се превърнат в сини и дори кафяви.

Как да се направи предложение за цвета на очите?

Говорихме за това как меланин има отношение към цвета на очите на детето. Най-ранното предположение, което може да се направи, е на 6 месеца. Ако по очите на бебето са се появили кафяви петна, то най-вероятно трансформацията вече е започнала. Петната могат да бъдат сиви или зелени.

Какво е страбизъм? Следете децата за тези симптоми!

Страбизъм се появява, когато очите не са приведени в съответствие или когато едното или двете очи се отклоняват. Очите могат да се откл...

За да направят предположение на лекарите дори са измислили цял калкулатор. Благодарение на него можете дори да предположите какви ще са очите на детето. Според него детето с кафяви очи няма да се промени. Ако пък един от родителите е с кафяви очи, а пък другият с различен, то най-вероятно кафявият цвят ще доминира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com