Ето каква е идеалната разлика във възрастта между мъж и жена

16049
Ето каква е идеалната разлика във възрастта между мъж и жена
Снимка: iStock

Любовта може да пламне между всякакви хора, без значение от статуса им в обществото и възрастта. Дали обаче един такъв съюз може да бъде щастлив или пък е по-добре да се насладите на момента и да потърсите по по-подходящ партньор? Как биха се развили нещата, ако имате разлика в годините? На тези въпроси и още много други ще откриете отговорите в следващите редове.

Хармонията в една връзка преди всичко се дължи на емоционалната интелигентност и способността на партньорите да разрешават проблемите, като постигат консенсус. Статистиката от своя страна също има своите наблюдения за човешките взаимоотношения и дълготрайността на брака.

Смята се, че разлика между две и пет години е златната среда. Мъжът е по-голям от жената, но в умствено развитие и двамата са на едно ниво. От друга страна представителят на силния пол е готов за семейство и може да защитава своята избраница. Също така, той не би оказвал прекалено голям натиск и налагал своето мнение. Това повече се наблюдава във връзки, чиято разлика е по-голяма. Ако пък партньорите са минали 30, то те са достатъчно зрели и може да се случи нещо и между връстници.

Двойката може да бъде и щастлива, ако жената е малко по-голяма от мъжа си. Това е така, защото той, ако е минал 30, вече си е самодостатъчен. Дамите, преминали тази възрастова граница, пък са привлечени от младите мъже. Те ги намират за по-интересни и привлекателни.

Двойките, които са с по-голяма разлика в годините, вече се приемат добре от обществото. Все по-често срещаме по-възрастни мъже с млада жена до тях. Това е напълно нормално и няма нищо странно. Дори е доказано, че жените в такъв брак запазват по-лесно младостта си и свежия си вид.

Има пък бракове, в които жената е по-голяма от мъжа. Младите мъже привличат по-възрастните дами със своята свежест и дори наивност. Болното място на такива връзки е, че младият партньор иска забавления и развлечения, докато по-възрастният е склонен да си почива на спокойствие и тишина. Споровете могат да възникнат заради разминавания в мисленето, интереси и дори цели в живота. Затова тези връзки, ако не положат достатъчно старание и компромиси, няма да оцелеят дълго и ще са просто за мимолетно забавление.

Също така, ако мъжът е по-възрастен от дамата и то значително, винаги има съмнение за самата жена. Хората мислят, че тя е с него  заради интереси и това се пренася в отношенията и може значително да им навреди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно