Ето кои храни водят до преждевременно стареене

4972
Ето кои храни водят до преждевременно стареене
Снимка: iStock

Ясно е, че е невъзможно е да се избегне стареенето, но този процес може да се забави значително. Не са много хората, които знаят, че ежедневните навици могат да допринесат за застаряването на тялото. Например, навикът да се правят слънчеви бани постоянно. Има и някои хранителни продукти, които също могат неусетно да ви лишат от младостта преждевременно.

Чипс

Ключови фактори за стареене

Сърдечно-съдовата система е ключът към физическата възраст на тялото, a стареенето пряко зависи от състоянието ѝ, каза кардиологът Март...

Едва ли сте се замисляли, че това, което обожавате да похапвате пред тлевизора вечер или в компанията на приятели с чаша бира, ще навреди на младежкия ви вид. Прекомерната консумация на чипс  причинява ускорено стареене заради високото си съдържание на усъвършенствани продукти за гликиране (AGEs). Те се образуват чрез комбиниране на мазнини или протеини със захар. В допълнение към картофения чипс, AGE може да се намери и в полуфабрикатите, според водещи световни диетолози. Освен стареещ ефект, чипсът оказва влияние и върху килограмите. Никак не е за предпочитане, ако сте на диета или сте с наднирмено тегло.

Сладолед

Любимото лакомство на по-голямата част от населението – сладоледът -  се оказва доста неподходящ за консумация от хора, които държат на здравето и външния си вид. Това лятно сладко изкушение може да доведе и до преждевременно стареене заради комбинацията от млечна мазнина и захар. Тази комбинация също нарушава функцията на червата. Затова е по-добре да замените сладоледа с други студени десерти, например на базата на растително мляко, твърдят диетолозите.

Енергийни напитки и газирани напитки

Първите признаци на стареенето, които ни изпраща тялото

Обикновено, когато се говори за първите признаци на стареене, се споменават ранни бръчки и загуба на еластичност на кожата. Знаейки за ...

В последно време младежите са особено запалени по консумацията на енергийните напитки. Не е ясно колко голям е енергизиращия ефект, но вредата е категорична. Много хора използват тези напитки, за да ободрят и прогонят съня. Въпреки това, те също могат да причинят нервно треперене и да повлияят неблагоприятно на кожата.

Действайки като диуретик, те увеличават нуждата от прием на течности. Поради липсата на вода, както и голямото количество захар, съдържащо се в една кутия такава напитка, тялото може да остарее с до 20 години.

Сами преценете с цената на какво искате да си доставите едно моментно удоволствие. Можете просто да си починете малко, за да се заредите с нова енергия или дори да поспите. Така ще имате свежи сили, ще сте отпочинали и нервната ви система няма да е натоварена, а и няма да сте загубили младежкия си външен вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com