Ето защо е важно да използвате вода за уста

1615
Ето защо е важно да използвате вода за уста
Снимка: iStock/Guliver

Водата за уста, заедно с четката за зъби, пастата за зъби и конец, е съществена мярка за поддържане на зъбите ви здрави.

Защо използването и е толкова важно?

За съжаление, самото миене на зъбите не е достатъчно. След всяко хранене зъбите са изложени на образуване на плака, която насърчава кариеса и възпалението на венците. Измивайки зъбите си с четка за зъби, ние не можем да достигнем до много труднодостъпни места с остатъци от храна. Тази ситуация е идеална среда за растежа на бактерии. Интересното е, че до 80% от наличните в устната кухина бактерии се намират не върху зъбите, а от вътрешната страна на бузите, езика и в междузъбните пространства. Благодарение на редовната употреба на конец за зъби и антибактериална вода за уста, ние ефективно почистваме труднодостъпните места, намалявайки размножаването на бактерии, които провокират кариес.

- Флуоридната вода за уста не само помага за предотвратяване на кариеси, но също така ефективно укрепва зъбите, особено в области, предразположени към образуване на кухини, като например празнини между зъбите, контактни повърхности и зъби които са по-навътре в устата.

- Редовното изплакване на зъбите поддържа дълготрайно усещане за свежест в устата. Интензивният, ментов вкус на течността перфектно освежава дъха, оставяйки усещане за интензивна грижа.

- Благодарение на допълнителните съставки на течностите, те помагат за справяне със специфични проблеми като чувствителни зъби или венци със склонност към дразнене и кървене.

- Изплакванията на устата са много ефективни и със сигурност ще продължат дълго време. Следователно такава инвестиция е сравнително евтин и ефективен начин за поддържане на зъбите в перфектно състояние, което със сигурност ще доведе до намаляване на разходите за посещения при зъболекар.

Не всеки обаче знае, че има няколко начина за изплакване на устата. Те включват:

- Изплакване на устата преди миене на зъбите. Благодарение на това решение ще омекотите ефективно плаката, благодарение на която можете да я премахнете по-бързо и по-ефективно при измиване с четка.

- Изплакване на устата след четкане. Използвайки течността след измиване на зъбите с четка, вие ефективно ще достигнете до всички места, които не биха могли да бъдат почистени по този начин, ще изплакнете междузъбните пространства, ще почистите езика и вътрешността на бузите. Освен това благодарение на флуорида, ще предпазите зъбите си от атаката на бактерии и ще си осигурите изключителна свежест на дъха за дълго време.

Когато използвате вода за уста, не забравяйте да използвате дозатора. Благодарение на използването му ще бъдете сигурни, че използвате течността в правилната доза. Това е особено важно, ако продуктът се използва от дете. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com