Ето защо мъжете и жените изневеряват

10355
Ето защо мъжете и жените изневеряват

Изневерите са доста често срещано явление в отношенията между двама души. Всъщност появата на изневяра зависи от обстоятелствата и от множество фактори, но според психолози можем да обособим две основни причини. Предателствата във връзките се случват постоянно в последно време и много хора не могат да си обяснят защо е нужно това.

Психолозите разказват за своите наблюдения над женени хора, които търсят приключения извън връзката си.

Мъжката професия, която кара жените да изневеряват

Проучване на сайта за срещи за женени IllicitEncounters.com показва, че най-много от потребителките изневеряват на своите съпрузи, коит...

Ето ги и причините, поради които хората изневеряват:

Защо жените изневеряват?

Според психолози обвързаните изневеряват, защото искат да сложат край на връзката си, но не искат да се изправят очи в очи с проблема. Този вид изневяра се среща по-често при жените. Според психолози, жените са наясно, че може би ще бъдат хванати. Това обаче може да им спести много време и неприятният разговор, в който трябва да съобщят, че искат да се разделят с някого. Жените знаят, че изневярата им ще доведе до бърз край на отношенията.

Мъжете обикновено са прекалено ревниви и не винаги биха простили изневяра. Това гарантира на жените много бърз край на връзката, което им се харесва. Те не обичат да губят времето си в обяснения и излишни разговори, които си спестяват, изневерявайки на половинката си. Този тип изневяра се среща по-често при жените, но втория тип се среща по-често при мъжете.

6 вида изневери, които НЕ включват секс и целувки

Физическата изневяра от скоро е изместена от така наречената емоционална изневяра. Много специалисти твърдят, че тя е доста по-болезнен...

Защо мъжете изневеряват?

Ако мъжът усеща някакъв тип липса, независимо дали тя е емоционална или физическа, той търси човек, който да я запълни. Тук също става въпрос за страх от обсъждане на отношенията с половинката. В случая мъжа не обсъжда с половинката си дефицита в отношенията. При този вид изневяра, половинката не иска да прекрати отношенията си, а просто да запълни липсите. Този тип изневяра е свързан също с факта,че връзката е "изгубила искрата си". Психолози твърдят, че по-често срещано изкушаване от трети страни се среща при мъжете.

Ако някоя жена ги ухажва, те се чувстват по-млади и желани, което за тях е много важно, особено след като станат бащи. Един мъж може да бъде много лесно изкушен, ако се намира в този период от живота си. Мъжете на тази възраст изневеряват, защото имат чувството, че половинките им са изгубили интереса си към тях. В момента, в който получат по-специално внимание, е напълно нормално да се изкушат. Според психолози и последни проучвания, изневярата е сравнително доста разпространена. Мъжете са склонни да изневеряват заради сексуално неудовлетворение, а жените заради емоционално. Изследване също показва, че 1 на 5 британци е имал извънбрачна връзка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com