Ето защо трябва да пиете ГОРЕЩ ШОКОЛАД

12558
Ето защо трябва да пиете ГОРЕЩ ШОКОЛАД
Снимка: iStock/Guliver

Горещият шоколад е една от любимите напитки на много хора. Не си мислете обаче, че той е вреден, дори напротив. Оказва се, че топлият шоколад е много полезен, а ние сме извадили някои от ползите му.

Ето кои са те:

1. Съдържа мощни антиоксиданти - колкото и странно да звучи горещият шоколад съдържа изключително много антиоксиданти. Предполагаме сте запознати, че във виното и зеления чай се съдържат много антиоксиданти, но последни проучвания показват, че в горещия шоколад се съдържат дори повече. Това е най-вкусния начин да приемате толкова голяма доза мощни антиоксиданти, възползвайте се и започнете да пиете горещ шоколад по-често.

2. Подобрява настроението - това е общоизвестен факт, с който предполагаме сте запознати. Освен блокчетата шоколад, течният също може да подобри настроението ви. Той помага в битката със стреса, депресията и безпокойството. Ендрофинът ни кара да се чувстваме по-щастливи, а ароматната сладка напитка стимулира производството му в тялото. Опитайте се обаче да намерите рецепта за горещ шоколад без захар, защото тя е вредна за здравето ви в големи количества. Така ще се възползвате само от положителните му въздействия върху тялото ви.

3. Полезен е за артериалното здраве - флавоноидите в горещия шоколад са полезни за артериалното ви здраве. Това са вещества, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Също така понижават кръвното налягане и подобряват състоянието на кръвоносните съдове. Не бива да си позволявате да пиете повече от две чаши дневно, защото горещият шоколад все пак съдържа захар и наситени мазнини. Включете го в менюто си, но не прекалявайте.

4. Помага в битката с излишните килограми - ако се опитвате да свалите излишните килограми, също можете да се доверите на горещият шоколад, който ще ви помогне много. Ако потърсите рецепти за нискокалоричен горещ шоколад, той може да бъде много полезен и да замени останалите сладки хранителни продукти, които са наистина много изкушаващи.

5. Стимулира мозъка - горещият шоколад може да подобри състоянието и работата на мозъка изключително много. Флавоноидите в напитката увеличават притока на кръв и кислород в мозъка, което ще ви помогне да мислите по-добре. Ако искате да запаметявате информация по-лесно, просто пийте по две чаши горещ шоколад дневно и ще стимулирате паметта си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com