Евтини и ефикасни продукти, с които може да замените скъпите козметични процедури

1187
Евтини и ефикасни продукти, с които може да замените скъпите козметични процедури
Снимка: iStock

Ако страдаме от прекомерно изпотяване, проблеми с акне или други дерматологични проблеми, понякога се принуждаваме да харчим пари допълнително, за да се справим с външните проблеми на нашето тяло. Но малко от нас са наясно, че нямаме нужда да хвърляме излишни средства за скъпи марки за красота, ако евтините им алтернативи притежават същите лечебни ефекти. Нека видим кои са евтините и ефикасни продукти, които могат да бъдат хем евтини, хем практични.

Сок от лимон и аспирин при напукване на петите

Може да счукате на прах десетина хапчета аспирин, като към него прибавите сок от лимон, до получаване на хомогенна смес. После нанасяте получената паста с памук върху напуканите ви пети. Използва се найлонова торбичка или марля за направата на компрес, след което оставяте да престои за през нощта. Тези процедури помагат за ексфолирането на мъртви кожни клетки, като прави мека и гладка кожата на петите.

5-те най-добри домашни средства за грижа за кожата през зимата

Природните продукти ще ви помогнат да премахнете от кожните проблеми, които ви измъчват през зимните месеци. С настъпването на зимата ...

Вода за уста против изпотяване на подмишниците

Добре е да използвате такава вода за уста, която в съдържанието си има евкалипт, мащерка и спирт. Тези съставки действат антисептично, спестявайки ви доста неприятности. Може да замени използването на дезодорант, помагайки спирането на прекаленото изпотяване в зоната на подмишниците. Нанасяйки вода за уста с памук на проблемните зони, ще се насладите на свежест през деня, без излишно изпотяване.

Бебешка пудра за гъсти мигли с повече обем

Това е много евтин продукт, с който може да спестите пари от купуването на скъпи спирали за придаване на допълнителен обем на вашите мигли. Просто трябва да вземете обикновена спирала, после да потопите четката и в бебешка пудра и да я сложите на миглите си. Така получавате гъсти мигли с повече обем за нула време.

Домашни маски за лице, които могат да са опасни

Домашната козметика е много популярна сред хората, които се интересуват от здраве. Липсата на химически консерванти и познаването на съ...

Ябълковия оцет при борба с гъбичките по вашите нокти

Гъбичките по вашите нокти са често срещани като инфекция, появяваща се  след лошо направен маникюр или повреда на плочката на нокътя. Ябълковият оцет може да реши този проблем, ако накиснете проблемните зони  в малък леген с топла вода и оцет. Това ще  помогне на ноктите ви по-бързо да растат и ще се повиши тяхната здравина.

Тиксо в борба с брадавиците

Колкото и да изглежда странно, тиксото ще ви бъде много полезно  при премахване на брадавици и папиломи. Просто трябва  да нанесете малко парченце тиксо върху засегнатото място, като премахвате и натърквате с пемза, по веднъж на всеки три или шест дни.  Щом брадавиците се покажат, накиснете вашите крака или ръце, според мястото им на поява  в леген с топла вода за половин час. След дванайсет часа  нанасяте ново парче тиксо и повтаряте тази процедура, докато не изчезнат напълно брадавиците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com