Фалшиви митове относно хиалуроновата киселина

3217
Фалшиви митове относно хиалуроновата киселина
Снимка: iStock/Guliver

Хиалуронова киселина е едно от най-популярните вещества, използвани в козметиката, естетичната медицина и пластичната хирургия. Използва се за овлажняване и грижа за кожата, корекция на бръчки, уголемяване на устни и стъпала, обем на лицето. 

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Притежава хигроскопични свойства – една от основните му функции е способността да свързва водата, което осигурява правилна хидратация на тъканите. С течение на времето и под въздействието на слънчевата светлина нивото на хиалуроновата киселина в кожата намалява, което намалява хидратацията на кожата.

Има обаче някой доста известни митове, които в последните години науката развенча. Вижте кои са те!

ЛЕЧЕНИЕТО С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА Е ИНВАЗИВНО И БОЛЕЗНЕНО 

Това не е вярно! Въпреки факта, че инжектирането на препарати с хиалуронова киселина се извършва с игла, има няколко ефективни метода за намаляване на неприятните усещания по време на процедурата, които вече са оценени от много пациенти. Те включват, наред с други локална анестезия с крем, който трябва да се приложи 30 до 60 минути преди процедурата, и използване на канюла (много тънка тръба) вместо игла (което също намалява броя на пункциите и времето за заздравяване). Струва си да добавим, че някои от хиалуроновите киселини съдържат лидокаин, локален анестетик.

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА ПРИЧИНЯВА АЛЕРГИЧНИ РЕАКЦИИ 

Хиалуроновата киселина е съединение, което се среща естествено в човешкото тяло. Това е физиологично и биосъвместимо вещество и следователно безопасно. В случай на хиалуронова киселина, рискът от сенсибилизация е много нисък. Дори преди операция с хиалуронова киселина обикновено не се прави тест за алергия. Ако човек е алергичен към крема с хиалуронова киселина, вероятно е алергичен към различна съставка от Хиалуронова киселина.

СЪСТОЯНИЕТО НА КОЖАТА СЛЕД ПОПИВАНЕ НА ПРЕПАРАТА ЩЕ БЪДЕ ПО-ЛОШО ОТ ПРЕДИ ЛЕЧЕНИЕТО

7 неща, които трябва да знаеш за хиалурона в устните, преди да се боцнеш

Дермалните филъри с хиалуронова киселина се прилагат успешно от 20 години и станаха изключително популярни. Установената безопасност и ...

Наблюдава се, че при пациенти, които са инжектирали хиалуронова киселина, последващите обработки се извършват на все по-дълги интервали. Това е така, защото прилагането на хиалуронова киселина възстановява правилното ниво на хидратация на кожата и стимулира синтеза на поддържащи протеини и възстановяването на колагеновите влакна, а също така инхибира разграждането на колагена. В резултат на това състоянието на кожата се подобрява, тя е по-добре овлажнена и подхранена.

ПРОЦЕДУРИТЕ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА ИМАТ НЕЕСТЕСТВЕН ЕФЕКТ 

Поредната глупост! Ефектът от лечението е свързан с количеството на приложения препарат. Неестествен, преувеличен външен вид може да бъде причинен от прекомерно дозиране или грешен вид препарат. За да се избегне това, леченията могат да се извършват поетапно във времето, като се поддържат 14-дневни интервали.

НЕВЪЗМОЖНО Е ДА СЕ ПРЕМАХНЕ НЕЗАДОВОЛИТЕЛНИЯТ ЕФЕКТ 

Ефектът от лечението обикновено продължава от 6 до 12 месеца. Въпреки това, ако е необходимо незабавно да се отменят ефектите от процедурата, инжекцията може да се направи в рамките на 48 часа. Масажирайте мястото на инжекцията и при необходимост неутрализирайте ефектите му чрез прилагане на хиалуронидаза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com