Фобиите на различните зодии

28958
Фобиите на различните зодии

Овен

Катисофобия - страх от заседяване

Трябва да им се признае на Овните, че макар и да са напористи, егоцентрични и дразнещи, си имат и положителни черти. Те са безстрашни и винаги готови да се хвърлят с развят перчем в битка, в бурните морски вълни или в огъня. А най-много мразят мудните и нерешителни хора. Общуването с такъв човек за тях е равносилно на наказанието на Прометей - да са завързани за скала и орли да кълват черния им дроб. Идеята да седят и да чакат да падне таванът ги ужасява. С оглед на това Овните са най-склонни да развият катисофобия - страх от стоене на едно място.

Телец

Боят се от промените - тропофобия

За разлика от Овена Телецът няма нищо против да си седне кротичко и да зачака да падне таванът. Той е убеден, че работата не е заек да избяга. Страхът да не направиш някое излишно движение е претекст на ленивите да не си мръднат пръста и се нарича кинезофобия. Това рядко е проблемът на Телците. Заради консервативния си и уседнал характер те често са поразени от страха от промяна - тропофобия. Мразят да сменят местоработата, жилището, града, училището, каквото и да е. Един от симптомите на страдащите от тропофобия е, че са извънредно твърдоглави.

Близнаци

Десидофобия - не се решават

Близнаците, като нервни, подвижни и лесно подскачащи хора, са склонни към всякакви фобии, в това число арахнофобия (страх от паяци), орнитофобия (страх от птици) или дори анатидефобия (страх от патета). Но истинският им страх, дълбоко закодиран в двойнствената им душа от разположението на планетите, е десидофобия, което е ужас от това, че трябва да вземат решение. Проблемът не е в това, че се колебаят дали да кажат “да” или “не”, а във факта, че след като го кажат, ще се наложи да поемат отговорността за това.

Рак

Ануптафобия - не искат да са ергени

Те имат връзка със Земята. Планетата майка им говори. Звездите им доверяват своите тайни. Не, нямат шизофрения. Поне не всичките. Раците живеят осъзнат природен живот. Представата им за най-страшна участ е безкрайна пустош, в която бродят сами, изоставени и тежко болни. Агорафобията, или страхът от открити пространства, кореспондира с вечно търсещата уют душица на Рака. Д-р Рак, лечителят, е предразположен и към остри пристъпи на хипохондрия. Но най-опасно е да не развият ануптафобия - ужас, че ще останат без партньор.

Лъв

Ако обичаш човек с тази зодия... НИКОГА не го губи

Знаете ли, че представители на някои зодии, могат да обичат само по веднъж истински. Те са като лебедите и щъркелите. Цял живот може да...

Атикифобия - от провал

Най-страшното за един себелюбив и самовлюбен Лъв не е омразата, а липсата на внимание. Ако решите да сте зли с Лъва, пренебрегвайте го системно, докато не развие атазагорафобия - ужас от това, че най-внезапно е станал незабележим и никой не му обръща внимание. От “нормалните” човешки фобии - от кокошки, котки, светлина, височина, вода и т.н., Лъвът рядко страда, тъй като също като Овена е напълно безстрашен. Единственият му друг проблем е да не би да се провали. Ако се задълбочи, този страх ще бъде наречен от психиатъра атикифобия.

Дева

Тяхното не е фобия

Девата няма фобия, тя има цял набор - атаксофобия (от безпорядък), бацилофобия (от бацили) и бактериофобия (от бактерии), аутомизофобия (страх да не се изцапат), ателофобия (от несъвършенството), атикифобия (от провал). Прецизната душа на Девата живее в тих ужас, че губи обречената битка със световния хаос, че около нея никога няма да е достатъчно чисто, нито домът й ще е аптека. Уви, това дори не може да бъде наречено “фобия” в смисъла на “ирационален страх”. Параскаведекатриафобията е една от думите, които всяка 13-а Дева знае. Тя означава “страх от петък, 13-и”.

Везни

3-те най-щастливи зодии

Зодиакалният знак, под който се е родил всеки човек, оказва влияние над неговия характер и съдба. Астролозите смятат, че представителит...

Аутофобия - от самотата

Знакът на задружността и партньорството, на благата дума и усмивката се бои най-много от това, че другарчетата може да му се разсърдят и да го зарежат. Представата, че цамбурка самотен през локвите на живота, го хвърля в дълбока депресия. А в някои случаи предизвиква ужас, ускорено сърцебиене, студена пот и други симптоми на ирационалния страх, че неминуемо ще останеш самотен (аутофобия) и изолиран от света (изолофобия). Другите им притеснения са да не погрознеят, тогава развиват страх от грозотата - какофобия, и да не полудеят - дементофобия.

Скорпион

От подигравки - катагелофобия

От торбата с маниите добрият Дядо Господ е извадил щедра шепа и е поръсил с нея Скорпионите. Те са маниакално контролиращи типове, които не могат да понесат мисълта, че някой от васалите им (разбирай приятели и любими) може да изпитва дори бегъл интерес към друг човек или животно. Скорпионите се боят най-вече от подигравки (катагелофобия). Може да се окаже и че изпитват ужас от болници - нозокомефобия, което в нашата страна не е включено в списъка с ирационалните страхове. Иначе тези чувствителни, духовни и обаятелни хора нямат недостатъци.

Стрелец

3-те зодии, които ще се сгодят през 2020

2020 година е много благоприятна за брак и сериозни решения в личния живот. Ако и вие искате да срещнете своята сродна душа или се надя...

Елементарно: клаустрофобия

Кое е най-скъпото на един Стрелец? Свободата му. Те са деца на природата, зверчета, които не може да бъдат опитомени. И смъртно се боят да не загубят привилегията да си останат такива. Затова една от типичните за тях фобии е свързана с опита да им се припише отговорност - хипенгиофобия (страх от отговорност). Типична за тях е и клаустрофобията. Страхът от затворени пространства е свързан с това, че душата на Стрелеца се нуждае от простор. Свързан с неспособността да се движиш свободно е ужасът да попаднеш заклещен в тълпата - охлофобия.

Козирог

Агорафобия и акрофобия

Дисциплинирани, работливи и интроспективни хора са Козирозите. Обичат уюта на дома. Той им действа като противоотрова за проблемите и неприятностите на ежедневието, както и неудовлетворението от неосъществените амбиции. Затова понякога развиват зависимост към домашното огнище. Заболяват от агорафобия (страх от големи, открити пространства) и акрофобия (от височина и летене). Рационалната им природа понякога ги подтиква в грешни посоки и те се получават пристъпи на филофобия (ужасяват се от мисълта, че може да се влюбят).

Водолей

4-те зодии, които са най-големи оптимисти

Има хора, които винаги са в добро настроение и рядко можете да ги видите разочаровани или песимистично настроени. Те винаги успяват д...

Папата ги плаши

Ако някой се е съмнявал, че точно те ще са склонни към най-странните фобии, ето: Водолеите страдат от дидаскалейнофобия (не искат да ходят на училище), ергофобия (на работа) и гамофобия (да се женят). Интелектуалното им отвращение към институциите може да се прехвърли към главата на Римокатолическата църква, особено ако са католици. В такъв случай се разболяват от папафобия, което естествено означава, че ги хваща страх от папата. А той върви ръка за ръка с телеофобията (ужас от религиозни церемонии, в това число и каденето на тамян).

Риби

Ергофобия - не им се работи

Рибите са свикнали да плуват в дълбоките води на човешките емоции. Те са силно интуитивни и всичко разбират. Но им е малко трудно да отстояват своето. Предпочитат да го прокарат по други, по-малко директни пътища. И така, Рибите стават особено тревожни, когато трябва да се конфронтират или да защитят позицията или тезата си. Това е небезизвестната глософобия (страх от говорене пред хора). Често тези мечтателни същества започват силно да се боят от това, че може да им се наложи да работят - този страх се нарича ергофобия.

източник: trud.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com