Гривна казва на работодателя ви дали сте нещастни

1356
Гривна казва на работодателя ви дали сте нещастни
Снимка: iStock

На пръв поглед силиконовата гривна може да бъде объркана с такава, която проследява пулса ви, когато правите упражнения.

Но технологията, наречена Moodbeam, не следи физическото ви здраве. Вместо това тя позволява на работодателя ви да проследи емоционалното ви състояние, съобщава Би Би Си, цитирани от БГНЕС.

Приспособлението, което се свързва с приложение за мобилен телефон и уеб интерфейс, има два бутона, един жълт и един син. Идеята е да натиснете жълтия, ако се чувствате щастлив, и синия, ако сте тъжни.

Насочена към компании, които желаят да наблюдават състоянието на персонала, който работи от вкъщи, идеята е служителите да бъдат насърчавани да носят гривната (те могат да кажат „не“) и да натискат съответния бутон, както сметнат за добре през цялата работна седмица.

След това мениджърите могат да разгледат онлайн таблото за управление, за да видят как се чувстват и справят работниците. Тъй като босовете вече не могат да проверяват физически екипа си, Moodbeam се надява да попълни разликата.

„Бизнесът се опитва да се справи с това да поддържа връзка с персонала, работещ от вкъщи. Тук те могат да попитат 500 члена:„ Добре ли си? без да вдигате телефона ", казва съоснователката на Moodbeam Кристина Колмър Макхю.

Счита се, че депресията и тревожността са стрували на глобалната икономика 1 трилион долара на година при загуба на производителност преди пандемията, твърдят от Световната здравна организация , а психичното здраве на работното място отдавна е проблем. Въпреки това, блокирането заради коронавируса и работата в дома изглежда са влошили проблема.

Миналата година британската благотворителна организация за психично здраве Mind заяви, че 60% от възрастните смятат, че психичното им здраве се е влошило по време на първото блокиране. А проучване на софтуерната компания за човешки ресурси Employment Hero сочи, че една четвърт от хората, заети в малки и средни британски фирми, са искали повече подкрепа за психичното здраве по време на пандемията.

От благотворителността организация за психично здраве Mind казват, че тъй като хората продължават да работят от вкъщи, „наистина е важно работодателите да се ангажират приоритетно с психичното здраве на персонала“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com