Група идиоти не прави страната ни идиотска, нали?

7035
Група идиоти не прави страната ни идиотска, нали?
Снимка: elmundo.es

Легендата на българския футбол Христо Стоичков обясни какво го е провокирало да се разплаче в ефир при обсъждането на расистския скандал на България - Англия. Легендарният номер 8 не успя да сдържи сълзите си в ефир при обсъждането на случилото се.

"Стана спонтанно. Видях стадиона, на който съм преживял толкова хубави и силно емоционални моменти. Стадионът, на който с отбора на България, сме водили толкова много битки. Ние и публиката – в едно. Бяхме го превърнали в непревземаема крепост и всички имаха респект от нас. А сега – какво? Знайни и незнайни по света започнаха да се гаврят с нас! Говорят за расизъм, какъвто реално няма в България.

Христо Стоичков се разплака в ефир, поводът ще ви изуми (ВИДЕО)

Най-прочутият български футболист по световните ширини - Христо Стоичков, не остана безмълвен относно разразилия се грандиозен расистки...

Група идиоти не прави страната ни идиотска, нали? Затова изведнъж почувствах слабост. Три-четири пъти ми се е случвало в живота, но когато няма как да реагираш или да се противопоставиш, сълзите просто напират. И за няколко минути си като в безтегловност. Не се владееш. Няма как. Така се случи и в студиото, когато видях какво показваха", заяви Стоичков пред "Труд".

На запитване дали има нещо, което би го накарало да се откаже от България: "Разберете го веднъж завинаги – и да искам, няма как да стане. Зад всички мои успехи стои името България. „Златна топка“, „Златен Онз“, „Златни обувки“ … В моята област, която вълнува милиарди хора по света, аз съм поставил България на картата на успеха. Хубав, лош Стоичков – това са фактите! А това кой как си ги коментира, никога не ме е вълнувало. Само бих посъветвал недоброжелателите си да използват енергията си да направят нещо голямо в живота, а не да се занимават със Стоичков. На мен от 1992 година няма как да ми навредят", добави той и обясни дали има светъл лъч за промяна в българския футбол.

"Знаете ли онази песен „Дали аз закъснях или времето бързаше“?. За БГ футбола и двете неща важат за съжаление. Тези реформи, за които сега говорят, трябваше да стартират още през 2006-а, когато ни отупаха като брашнян чувал. Още тогава се разбра, че сме дънна риба. Но тогава в БФС някои решиха да се правят на Батето. Да щракат с пръсти, да викат „Наздраве“ и да сменят треньор след треньор. Колко имена бяха похарчени, ей така, с лека ръка! Мен ме оставете! Казах ви, че от 1992-а няма как да ме бутнат. Да ме разклатят – да, но… Както и да е. Каквото повикало – това се обадило.

Стоичков: Кметът на София ме увери, че ЦСКА ще има нов стадион

Малко преди да отлети за Маями, най-големият български футболист Христо Стоичков се срещна със столичния кмет Йорданка Фандъкова. След...

Дано се появи човек, който да посвети живота си на изваждането на футбола ни от будната кома. Но къде ще го намерим … няма кой да ни каже дори. Твърде дълго се говореха глупости от рода на „Ама и ние сме играли на лоши игрища, но станахме добри футболисти!“ Да, така е, но тогава и другите не играеха на много по-добри терени. А сега като ходя да правя интервюта по водещите европейски клубове, все едно влизам в космически бази. Барокамери, ултамодерни апарати за възстановяване, медици, психолози, диатолози… Цели екипи за различните дейности. Голям замах, големи пари, голям футбол. Нещо, което е все по-далеко от България за съжаление".

Според "Sky Sports" пък роден национал е казал на англичаните, че всичко от онази вечер е било планирано. Вижте подробности в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Левски не може да вземе „Герена“ на концесия, но има други варианти за ползване

Левски публикува финансовия отчет за 2023 г. - "сините" са на печалба, но нарушават Търговския закон

Ботев Пловдив с молба до БФС преди реванша за Купата с ЦСКА

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

Стамен Белчев прекроява защитата на ЦСКА за дербито с Левски

Густаво Бусато: Дербито с Левски е различен мач

Скорошен шампион на Франция пожела най-скъпия футболист на Левски

ЦСКА разкарва герой от новата история на "червените"

Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин

Десподов спаси ПАОК от резил, но титлата е "мисия невъзможна"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com