Гъба кара жените да изпитват оргазъм след оргазъм

31768
Гъба кара жените да изпитват оргазъм след оргазъм

Според непотвърдено изследване, публикувано в International Journal of Medicinal Mushrooms, учените са открили яркооранжева гъба, растяща на застинали потоци от лава.

Изводите на изследването, започнало през 2001 година, няма и една страница, но там се споменава конкретен вид гъба – Dictyophora, съобщава The Independent.

Повръщано от китовете, действа като афродизиак

Забравете за шоколада и стридите, най-силният афродизиак може да се окаже веществото, повръщано от китовете, пише в. "Дейли мейл". Морс...

"На Хавайските острови в централната част на Тихия океан отдавна витаят слухове за яркооранжева гъба със специфични свойства. Растяща върху лава, застинала преди около 600 до 10 000 години, тази гъба, особено нейният аромат, има репутацията на силен афродизиак за жените", отбелязват Джон Холидей и Ноа Соул отбелязват в своя доклад.

В хода на неголям експеримент доброволци от мъжки и женски пол били приканени да вдъхнат от аромата на гъбата. Той предизвикал "спонтанни оргазми" сред почти половината от жените, което дава основания да се смята, че гъбите изпускат "хормоноподобни вещества", подобни на "невромедиаторите, отделяни от организма на човека по време на сексуален контакт".

Макар че в изследването не била представена снимка на предизвикващата оргазми гъба, тя най-вероятно изглежда като хавайската гъба Phallus multicolor.

Единственото недоумение с този природен афродизиак е, че докато мирисът му възбужда жените, в същото време отблъсква мъжете. Има над какво да разсъждават учените.

Орфей - новият български фъстък-афродизиак

Фъстък-афродизиак с дъх на печен бадем, създадоха учените от Института по растителни генетични ресурси “К. Малков” в Садово...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com