Храни, които предотвратяват целулита

1402
Храни, които предотвратяват целулита
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Развенчаваме мита, че целулитът засяга само хората с наднормено тегло. Не! Също така няма да изчезне, когато свалим няколко килограма. Трябва да работите усилено, за да го премахнете.

Интересното е, че дори простите промени в диетата могат значително да намалят проблемите c целулит по кожата. Ето няколко съвета.

Само с един продукт може да забравите за целулита и стриите

Ужасът на всяка една жена е целулитът и почти всяка една страда от него. Когато видим целулит, започваме да спазваме драстични диети, с...

Диета с ниско съдържание на мазнини за кожа без целулит

Делът на мазнините в диетата трябва да се намали в полза на протеините и въглехидратите. Забравяме за животинските мазнини (масло, свинска мас или бекон) и ги заменяме с растителни: зехтин и масла. Заменете дълбоко пържените ястия с печени, обработени на скара, варени и задушени ястия. Обърнете внимание на произхода на месата, колбасите, млякото и млечните продукти, които купувате. Купувайте разумно. Изберете постно месо като пилешки и пуешки гърди, телешко. Заменете тлъстите колбаси и свинско месо с птиче месо, сопотско филе или постна шунка. Откажете се от бързото хранене и калоричните бомби, които сервират. Те са врагове на фигурата и гладката, стегната кожа. Започнете правилно да се грижите за хранителните си навици. По този начин се грижите не само за кожата си, но и за сърцето си.

Зеленчуците и плодовете служат за твърдостта на кожата

Използвайте пресни зеленчуци и плодове всеки ден. Те са приятели не само на здравето, но и на красотата. Яжте до 500 г зеленчуци и 300 г плодове всеки ден. Не, не е нужно да ги претегляте и измервате, но винаги ги добавяйте към ястията си и ги хапвайте между храненията. По този начин ще осигурите на тялото много витамини и минерали. Ще хидратирате тялото си и ще го допълните с ценни фибри. Те работят като четка, която ще изчисти токсините от тялото. Витамините А, С и Е, присъстващи в зеленчуците и плодовете, забавят процесите на стареене на кожата и укрепват колагеновите влакна. В същото време ще се погрижите за фигурата и състоянието на кожата си.

Прости и сложни въглехидрати и портокалова кора

4 мита, в които да спрем да вярваме, че ще ни помогнат в борбата с целулита

Знанието е сила, когато става въпрос за ефективна борба с целулита! Преди да похарчите още една стотинка за най-новото „чудодейно...

Ограничете сладките, сладките напитки, подсладените плодови сокове, сладките зърнени храни и алкохола. Това са празни калории. Нулева стойност. Те ще се отлагат в излишък под формата на мастна тъкан.

Заменете белия хляб с пълнозърнест. По този начин ще осигурите на организма голямо количество диетични фибри и витамин В. Такива прости заместители ще се отразят по-добре на външния вид на кожата.

Хидратация - основата за стегната кожа без целулит

Чудите се как да запазите кожата си еластична и свежа? Как изглежда отвън зависи отвътре. Правилната хидратация ще доведе до красив младежки вид и добро състояние на кожата.

Консумирайте средно около 1,5 литра течности на ден, за предпочитане негазирана минерална вода, билкови чайове, зелен, червен и бял чай. За активни хора - изотонични напитки без захар. Това не е същото като енергийните напитки! Изберете листни чайове. Освен това те са източник на антиоксиданти, които предпазват кожата от свободните радикали. Заменете сладките и газирани напитки с плодови и зеленчукови сокове. Когато ги купувате, обърнете внимание на съдържанието на сока, защото името "сок" не винаги означава натурален сок. Можете сами да приготвите най-доброто от любимите си плодове или зеленчуци.

Митове за досадния целулит

Целулитът е може би най-често срещаният проблем при жените, но лекарите не са съгласни, когато го решават. Кой е виновен за появата на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com