Храните, които могат да забавят побеляването на косата

4317
Храните, които могат да забавят побеляването на косата
Снимка: iStock

Всеки от нас иска да има здрава и красива коса, а побеляването и е част от естествения процес, който се случва с напредване на възрастта ни. Донякъде тяхната поява се влияе от гените и здравословното състояние на нашето тяло, както и храните, които консумираме като – захар, газирани напитки, храни от бяло брашно, преработени храни, съдържащи много ГМО вредни съставки.  Но хубавото е, че има и рани, които могат да повлияят на забавянето на процеса на побеляване на косъма. Нека видим и някои от тях:

Пресни зеленчуци

  Всеки ден е редно да приемаме достатъчно зеленчуци като част от нашето меню. Най-полезните от тях са – спанакът, целината, чушките, зелето, краставиците и други подобни листни зелени зеленчуци и плодове.

  За да запазите красивия цвят на своята коса за по-дълъг период, може да добавите в менюто водорасли като спирулина и хлорела. Може да ги използвате като добавка за шейкове и смутита. Зеленият чай също е много препоръчителен за ежедневно консумиране.

Шоколад

  Много изследвания доказват ползите от консумирането на шоколад, който е любимо лакомство на малки и големи. Шоколадът също забавя посивяването на косата, богат е на мед, отговарящ за повишаването на производството на мелатонин. Но тук е важно да се отбележи, че трябва да консумирате шоколад, който е  с над 70 процента със съдържание на какао.

Плодове

  Наясно сме, че продовете са много полезни за нашето здраве, но може би малцина цная, че някои от тях може да забавят посивяването на косата. Ако консумираме плодове като – ягоди, малини, боровинки и всякакъв вид горски плодове, витамините, минералите и антиоксидантите съдържащи се в тях, могат да допринесат забавянето на процеса на побеляване на косата.

Бадеми

  Бадемите са наистина много полезни ядки, които е добре да приемаме както по време на диета, така и ако желаем да подобрим състоянието на косата ни. Те имат богато съдържание на витамин Е, протеини и мед. Ако всеки ден консумирате по шепа бадеми, но важното е да са сурови, може да забавите посивяването на косата.

Слънчогледови семки

  Те са с много богато съдържание на минерали, които отговарят за правилното функциониране на организма и доброто здраве. Също така стимулират произвеждането на меланин, който е от съществено значение за поддържане на цвета на косъма. Ако в човешкото ни тяло има липса на определени минерали и най-вече мед, тогава риска от ранно побеляване на косите се увеличава. Затова хапвайте по-често слънчогледови семки, ако желаете да забавите този процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com