Храните, които предизвикват целулит

3802
Храните, които предизвикват целулит
Снимка: iStock

Казват, че "ние сме това, което ядем", така че ако искате да се сбогувате с портокаловата кора, трябва да се погрижите много добре за вашето ежедневно меню.

Диетата определено играе основна роля, когато става въпрос за здрава кожа. Често се казва, че ние сме това, което ядем и това никак не е случайно, защото диетата в крайна сметка влияе не само върху здравето, но и върху физическия ни вид.

За никого не е тайна, че в съвременния живот пазарът е пълен с различни процедури, които помагат за намаляване на целулита, но истината е, че е най-добре да започнете отвътре навън - тоест да обърнете повече внимание на храните, които причиняват целулита и да се опитате да ги премахнете от вашето меню.

Много хора смятат, че целулитът е свързан с телесното тегло, но това не е съвсем не е така! Има хора, които имат бърз метаболизъм, ядат бедни на хранителни вещества храни и също имат целулит. По същия начин целулитът не е свързан и с възрастта, защото го имат го и най-малките и най-възрастните. Ето защо е много важно да се научим да знаем храните, които ядем редовно и които в същото време причиняват целулит.

Повечето продукти причиняващи целулит, могат да бъдат избегнати или заменени с по-здравословни.

Трябва да избягвате...

1. Алкохол и безалкохолни напитки

Алкохолът не само ви помага да наддавате на тегло, но причинява образуване на целулит, защото е богат на калории и токсини. Липидите които се съдържат в газираните напитки, също причиняват целулит върху кожата поради високото съдържание на захар в тях. Газираните напитки съдържат много захар, което автоматично означава, че са висококалорични и причиняват целулит.

2. Сладкиши

В черния списък на храните които трябва да премахнем, са сладките: затова избягвайте да консумирате сладкиши, кремове, сладолед .../знаем, че е трудно човек да се лиши точно от тях.../

3. Млечни продукти

Трябва да намалите приема на животински мазнини, модифицирани мазнини и млечни мазнини. Бъдете особено внимателни с мазнините от сирене и мляко.

4. Сол

Консумацията на голямо количество сол води до задържане на вода в тялото, което е една от основните причини за целулит. Ето защо е толкова важно да бъдете умерени, когато става въпрос за готвене със сол. Затова трябва да ограничите солта си, ако искате да сте здрави, защото тя забавя водата в тялото и причинява неприятния целулит. Излишната сол също така влошава функционирането на сърдечно-съдовата система.

5. Преработени меса

Хотдог и други видове преработени месни храни са пълни с мастни киселини, които повишават нивото на инсулин в кръвта, което насърчава образуването на мастни натрупвания и целулит. Опитайте се да избягвате консумацията на хотдог и всякакви хамбургери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com