И главният фактор за отслабването е…

21307
И главният фактор за отслабването е…
Снимка: Getty Images / Guliver

Американски психолози назоваха основния фактор, който в повечето случай кара хората да отслабват или да поддържат физиологично приемлива маса, пише EurekAlert!

Учените отбелязват, че емоционалната привързаност към храната, свързана с нейното възприятие като част от семейната и културната традиция, а не към елемента на системата за възнаграждение след стресови ситуации, в 90% от случаите помага да се избегне преяждане.

Японска система за отслабване. Много ефективна

Японците имат шокиращо многообразие от начини за намаляване на теглото, които напълно се конкурират помежду си по лекота и ефективност ...

Психолозите препоръчват да се води личен дневник, в който да се фиксират количеството и качеството на приеманата храна, както и съпътстващото при това настроение. Също така специалистите съветват да се разграничи употребата на продукти, предизвикващи приятни емоции, от тези, които са свързани с преяждане.

В последния случай учените препоръчват да се направи опит за разбиране на психологическите причини, каращи човека да употребява такива продукти. Според експертите това може да облекчи групите за подкрепа и психолозите.

Национално допитвате, проведено в САЩ, е показало, че 31% от американците смятат липсата на физически упражнения за главно препятствие за загубата на тегло, 26% - неправилното хранене, 17% - нездравословния начин на живот, 12% - недостига на време, и едва 10% посочват психологически фактори.

Десетки милиони граждани на САЩ ежегодно след Рождество се събират да отслабват. Както показва статистиката, успех постигат едва 5% от тях, повечето от които променят своето психологическо отношение към храната.

Хапче за отслабване симулира физическо натоварване

Британски учени от Саутхемптънския университет създадоха прототип на лекарство, което симулира ефекта на физически натоварвания за орга...

Изследването сочи, че за загубата на тегло и неговата нормализация в дългосрочна перспектива е достатъчна адекватна оценка на причините за преяждането, докато строгите диети и повишената физическа активност могат да са само допълнителни стимули на този процес.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com