Ирландски остров търси стопани (СНИМКА)

7160
Ирландски остров търси стопани (СНИМКА)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Ирландският остров Great Blasket или An Blascaod Mór на галски език е основният от шестте, които съставляват островите Blaskets, разположени край бреговете на полуостров Дингъл в окръг Кери, разказва списание „Travellers“.

Пейзажи, където зеленото заема централно място, впечатляващи скали, плажове с бял пясък, руини на древни селища, 13-километрова пътека, дива природа ... На този идиличен остров има много атракции, които търсят някой, който да се погрижи за него, предаде БГНЕС.

Били О'Конър и Алис Хейс, собственици на три бунгала и кафене в този идиличен анклав, ще отворят процес за подбор през следващите дни, за да изберат двамата души, които ще станат пазачи на острова.

Миналата година островът получи повече от 40 000 заявления за подобна позиция, така че конкуренцията се увеличава.

Кандидати от цял свят могат да кандидатстват. Разбира се: препоръчваме ви да се въздържате, ако не можете да живеете без електричество или топла вода. Виждате ли се способни на подобно нещо?

Островът Great Blasket е дом на голямо разнообразие от фауна и флора, но също така и част от ирландската история, тъй като в продължение на векове е бил населен с местни, посветени на земеделието и риболова.

Островът обхваща 1100 акра (4,45 квадратни километра) девствени терени, предимно планински, с дължина приблизително 6,4 километра и ширина 800 метра.

Историята и природата съжителстват в перфектна хармония и усещането веднага щом стъпите е, че тук времето е минало и никога не сте се сетили да се върнете.

Остров Gran Blasket някога е бил дом на известни ирландски автори като Пег Сайърс, Томас О’ Крохън и Морис О’ Съливан.

Ирландия изисква РCR тест за коронавирус за влизащите в страната

Ирландия въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от РCR тест за коронавирус за всички граждани, влизащи на територията...

Писанията на Сайърс, родена през 1873 г. В Дънкин, са били задължително четиво в ирландските училища и дори в един момент жителите на тези острови са били обект на лингвистични изследвания поради до голяма степен непроменената употреба на ирландския език.

Къщата на Морис О’ Съливан сега е в руини, но тези на Пег Сайърс, Томас О Крохън са възстановени и могат да бъдат посетени безплатно.

В своя пик населението на острова достигна 175 жители и най-накрая е изселено през 1954 г. поради рязкото намаляване на населението и опасенията, породени от голямата трудност за достъп при извънредна ситуация.

Не за първи път този идиличен остров търси служители. През 2019 г. пазачите на острова бяха Лесли Кехоу и Гордън Бонд, които документираха своя опит от живота си там в продължение на шест месеца в социалните медии.

Отговарящите за грижата за острова през 2020 г., избрани от повече от 40 000 души, бяха Иоин Бойл и Ани Бирни, двойка от Дъблин.

„Цунами от инфекции” предизвика затнваряне на училищата в Ирландия

Училищата в Ирландия ще бъдат затворени през останалата част от месеца, тъй като "цунами от инфекция" заплашва да затрудни здравните сл...

Отварянето на свободните работни места миналата година доведе до такова международно въздействие, че в рамките на една седмица след обявяването им вече са кандидатствали над 23 000 души, включително хиляди заинтересовани страни от цял свят, включително Мексико, Финландия и Аржентина, наред с други. държави.

В момента Gran Blasket е достъпен с лодка. Туристите тук с нетърпение да видят това отдалечено място, едно от най-красивите и необичайни в цяла Ирландия.

Освен това можете да го посетите през деня или да останете в едно от шестте традиционни бунгала, за да се почувствате като онези жители, които преди векове са населявали мястото.

Всички, които се интересуват от грижата за остров Great Blasket Island, следете акаунта му в Туитър през следващите дни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com