Испанките живеят най-дълго в Европа

6587
Испанките живеят най-дълго в Европа

Шведите са най-здрави, те почти нямат проблеми с болести до 71 годишна възраст, сочи класация на най-дълго живеещите в здраве европейци, изготвена от френското издание Challenges.

Мъжете в Швеция са единствените в Европейския съюз, които могат да се похвалят с добро здраве и след 71 години, докато при жените пределната възраст за това е 70 години, предаде БЛИЦ.

Рахой се споразумя с автономните области за дефицита

Испанските области са се споразумели "единодушно" да запазят своите цели за намаляване на дефицита, обяви във вторник премиерът Мариа...

На второ място в подреждането за най-дълъг живот и много близки резултати с шведите са живеещите в Малта. Средната възраст, на която те нямат проблеми със здравето е 70 години за мъжете и 71 години за жените.

Гърция, въпреки икономическите си проблеми, е трета и може да се гордее със здравето на своите граждани. През 2010 година в южната ни съседка живот без болести водят мъжете до 66 години и жените до 67 години.

Най-дълголетни са испанките, които имат средна продължителност на живота повече от 85 години, докато испанските мъже живеят средно до 79 години.

В челото на класацията по продължителност на живота без болести са още Ирландия, Великобритания, Люксембург, Белгия и Дания.

Обратното броене за спасяването на Испания започна

Отново сме в позната територия. Страна от еврозоната е на ръба на финансово спасяване и обратното броене е започнало. Международните ...

За всички тези страни животът без сериозни заболявания превишава пенсионната възраст, което говори за много добра здравна система.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com