Избор на слънцезащита за терасата

4785
Избор на слънцезащита за терасата
Снимка: Архив

Балкон и тераса - нашите стаи на открито са идеалното място за почивка след тежък ден, без да се налага да напускате къщата. Те могат да бъдат убежище, където да се скрием с книга или приятно място за хапване или почивка. За да изпълняват добре ролята си, е необходима защита срещу слънцето и вятъра. Понякога също е необходимо да се скриете от любопитството на съседи или минувачи. Кое покритие да изберем?

Освен че ни предпазва от слънце или дъжд, покритието на балкона изпълнява много други задачи. На първо място, тя може да бъде отлична защита за балконски растения срещу парещи лъчи. Също така перфектно охлажда помещенията, което е особено важно в случай на голямо остъкляване, особено по южните стени.

В зависимост от това, което ни харесва, на балкона можем да монтираме тента, балконска ролетна щора, чадър, слънчево платно или постелка. Всяко от тези предложения има свои собствени предимства, с които си струва да се запознаете, преди да направите избор.

Сенници

Свързваме сенника със слънчева Италия и горещото испанско крайбрежие. Но не само положителните асоциации с празниците определят предимствата на това решение. Използването на тента има дълга традиция и не без основание е толкова популярно на балконите на италианци, испанци и французи. Този продукт е просто функционален и прост и наистина работи!

Сенниците могат да осигурят защита както от слънцето, така и от дъжда. Възможността за задаване на ъгъла на наклона им позволява да го регулирате според времето на деня и положението на слънцето. По-малките версии на сенници могат лесно да се монтират сами, докато големите могат да бъдат поръчани с монтажната услуга, предлагана от производителя.

Балконна ролетна щора

Балконната ролетна щора прилича на ролетна щора, която е монтирана в прозорците и също като нея ще придаде на балкона много модерен, минималистичен характер. Негйната здравина е и фактът, че покритието може да се състои от няколко панела, направени до избран размер, които могат да се навиват или разгъват във всякаква конфигурация. Ролетната щора е отлична защита срещу UV лъчи , както и вятър и шум. Когато бъде поставена, тя ще осигури на потребителите високо ниво на интимност.

Чадър 

Чадърът - самото име показва, че е създаден за защита от слънцето, въпреки че - както всички знаем - днес го използваме по-често в случай на валежи. На балкона ще подхожда чудесно модел на удължително рамо с подвижна глава, благодарение на което можем свободно да задаваме позицията му. Разбира се, поставянето на чадър на балкона ще създаде ефекта на малък, райски остров.

Слънчево платно

Слънчево платно - решение, което успешно печели симпатиите на потребителите от няколко години. Подобно на чадър, той се свързва с безгрижни празници, в случая прекарани на водата. Архитектурно той пасва както на модерни, така и на традиционни балкони.

Възползвайте се и вие от тези решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com