Излекувай гъбичките със сода за хляб

69163
Излекувай гъбичките със сода за хляб
Снимка: iStock/Guliver

Ние ви казваме как да се борите с гъбичките по ноктите на краката с просто, но ефективно природно средство: сода за хляб.

Разпространението на различни видове гъбички по ноктите е състояние, известно още като онихомикоза. Доста често се появява гъбичка на ноктите на краката, въпреки че може да се появи и на ноктите на ръцете и те обикновено се причиняват от паразити или микроорганизми, наречени дерматофити.

Въпреки че трябва да отидете при дерматолога при първия симптом, за да прегледате ноктите си и да определите подходящото лечение, можете също да използвате някои природни средства заедно с лекарства, за да намалите дискомфорта на тези неприятни паразити. Разберете как да премахнете гъбичките по ноктите на ръцете и краката без усложнения.

Предимства на сода бикарбонат

На първо място, ако никога не сте страдали от това състояние трябва да знаете, че някои симптоми на онихомикозата са: жълтеникав цвят в засегнатата област, удебеляване на ноктите или дори тяхното счупване или лоша миризма в най-критичните случаи.

Натриевият бикарбонат, лекарство от естествен произход което се използва преди всичко за почистване на дома и кухнята, в момента се използва за здравословни и естетически цели благодарение на здравословните си свойства. Ето някои предимства на содата за хляб върху кожата и различните видове гъбички:

Това е отлично средство за лечение на гъбички по пръстите на краката и краката, тъй като има страхотни противогъбични, алкални и антисептични свойства. Това го прави идеален продукт за облекчаване и борба със симптомите на тези кожни инфекции.

Освен това натриевият бикарбонат има мощно ексфолиращо действие, много полезно за отстраняване на мъртвите клетки които се натрупват във външната област на дермата. По този начин можете да спрете растежа на тези паразити, които обикновено се настаняват в ноктите.

От друга страна, този продукт осигурява регулаторни свойства, които контролират pH на ноктите и кожата ни. Това намалява прекомерното изпотяване на краката и ръцете, като по този начин предотвратява появата на гъбички в ноктите на краката и ръцете и спомага за намаляването им, ако те вече са се появили.

В заключение, содата за хляб има избелващи свойства, които помагат да се премахне пожълтяването на ноктите, причинено от различни видове гъбички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

8 качества, които притежава силната жена

Как най-лесно да се справим със стреса на работното място?

Кои традиционни арабски ястия са популярни и у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com