Яжте тази храна два пъти седмично и ще се избавите от болките от артрит

12368
Яжте тази храна два пъти седмично и ще се избавите от болките от артрит
Снимка: iStock

Артритът е едно от най-честите заболявания, диагностицирани при хора над 40-годишана възраст. Страдащите от него често изпитват болка, дължаща се на възпаление в ставите. Освен това с течение на времето проблемът може да се влоши и това да доведе до необратими увреждания на ставните тъкани. Ето защо лекарите препоръчват да не пренебрегвате първите тревожни признаци и да потърсите медицинска помощ възможно по-скоро.

Въпреки сериозните прояви на болестта е напълно възможно да се живее сравнително спокойно и без болка. Но за целта трябва да спазвате всички препоръки на лекарите относно лечението на заболяването и избягването на обострянията, свързани с него.

Важна роля в този случай играе мотивацията за промяна на обичайния начин на живот към по-здравословен. Необходимо е да се откажете от някои навици и да започнете да за храните здравословно. Това е съветът на д-р Елена Илина.

Износените стави скоро може да се лекуват с инжекция с коремни мазнини

Инжекции със собствена мазнина от корема на пациента ще помагат за възстановяването на износените му колене и глезени. Вече 120 души са...

Основната препоръка на всички лекари към пациентите им, е да намалят теглото си. В крайна сметка именно заради него натоварването върху вече възпалените стави обостря заболяването. Колкото по-голямо е теглото на човек, толкова по-голям е рискът от усложнения при артрит, пише електронното издание kubnews.ru.

Според д-р Елена Илина само три фактора са в състояние да помогнат за постигане на дългосрочна ремисия: поддържане на здравословно тегло, спазване на препоръките за употреба на лекарства (в никакъв случай не променяйте дозировката или вида им по собствена инициатива) и правилно хранене.

Наскоро учените стигнаха до извода, че съществува храна, която намалява риска от усложнения при артрит и намалява шансовете за развитието му. Става въпрос за боба.

За постигане на терапевтичен ефект е важно да го включите в менюто си поне два пъти седмично. Но и по-често няма да навреди. 

Хранителните вещества, от които се нуждае тялото при артрит

Артритът е вид заболяване, засягащо опорно-двигателния апарат, най-вече ставите. То често е съпроводено от неразположения като болки, с...

Фибрите и фитонутриентите, съдържащи се в боба, помагат за понижаване на кръвните нива на CRP - индикатор за възпаление.

Освен това бобовите растения са незаменим източник на здравословен растителен протеин, който е полезен и за поддържане на здравето, припомня терапевтът.

Важно: Статията е единствено с информативен характер и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар, както и да се използва за поставянето на диагноза или самолечение. Спазвайте стриктно препоръките на вашия лекар, както и назначеното от него лечение!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com