Жените вдигат температурата си при среща с мъж

7763
Жените вдигат температурата си при среща с мъж

Ако досега мъжете подхвърляха закачливи шеги за приликата между жените и студенокръвните змии, то учените вече ще затворят тази хумористична страница. Оказва се, че нежният пол се разгорещява при среща с представител на по-силния, установиха шотландски учени.

Психолози от университета Сейнт Андрюс в Шотландия откриха, че дори най-обикновен социален контакт води до увеличаване на телесната температура на дамите, предаде БГНЕС. Температурата на лицето на жените се повишава повече при среща с мъж, отколкото с жена.

Старите снимки мотивират жените да отслабнат

Старите снимки от ваканцията миналото лято или рожден ден на приятел могат да се окажат повод за драстична промяна в живота на жените, ...

Учените измерили малко, но значимо нарастване на температурата на лицето на жените участнички в изследването. Докосване за две секунди на лицето и гърдите, определени като "силно интимни области", оказват по-голям ефект от докосването на ръцете и дланите.

Физическият контакт също стимулира топлината, когато той е осъществен от представител на противоположния пол. 16 доброволки на средна възраст 21 години смятали, че измерват цвета на кожата им с малко светлинно устройство. Термалната камера била използвана, за да направи измервания на температурата от различни области на лицето.

Специалистите установили, че социалните контакти причиняват средна промяна на температурата с 0,1 градуса по Целзий. Предишни изследвания показаха, че температурата на лицето и на тялото се увеличава по време на сексуална възбуда. Известно е, че страхът и стресът също увеличават температурата на лицето. При възрастните стресът, причинен от лъжа или извършване на трудни умствени задачи, води до увеличаване на температурата на кожата на челото и около очите.

Редактор: Десислава Симова

Дамите са по-зависими от социалните мрежи

Ново изследване на използването на интернет от британците показа, че жените са два пъти по-зависими от социалните мрежи от мъжете. Над...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com