Жестове с ръце, които ви карат да изглеждате доста по-интелигентни

10638
Жестове с ръце, които ви карат да изглеждате доста по-интелигентни
Снимка: iStock

Думите и мислите ви карат да изглеждате наистина умни, но мнозина не осъзнават каква е силата на жестовете. Начинът, по който движите ръцете си, докато говорите, презентира много за вашата личност. Ако искате да изглеждате интелигентни, ето няколко движения и жестове на ръцете, които трябва да имате предвид, за да имате визия на наистина интелигентни хора.

1.       Завъртане на ръката

Когато движите ръката си обратно на часовниковата стрелка, но с кратко движение, докато се обръщате към публика, хората са склонни да проявяват повече интерес към това, което казвате. Това по някакъв начин добавя повече автентичност към това, което казвате и хората искат да ви вярват за това, което чуват.

Защо ръцете ни треперят от щастие и при нещастие

Какво кара ръцете да треперят? Ако имате вегетативно-съдова дистония, невроза от всякаква форма или чести, хронични стресове, трябва д...

2.       Пляскане върху горната част на ръката

Сигурно сте забелязали този жест, когато някои хора изнасят лекция или се провежда някаква дискусия. Когато направите този жест, околните ще ви приемат за лидер, който подчертава дадена важна точка.

3.       Подчертаване на нюанс

Жестът с ръка, който правите, когато взимате нещо малко, е известен също под името „малката диалектика“. Този жест се използва често по време на семинари и лекции в академичния кръг. Свързва се с мислители и по някакъв начин казва на тълпата, че трябва да ви приемат сериозно, защото казвате нещо, което те ще трябва да научат по-късно.

Защо ръцете ви изтръпват, докато спите

Когато спим спокойно през нощта, дълго време сме в една поза. В резултат на това ръката може да изтръпне. Но крампи и изтръпване се поя...

4.       Дланите надолу

Този жест е това, от което се нуждаете, когато показвате, че знаете какво казвате. Вашата публика може да ви има пълно доверие и да вярва на това, което казвате в този момент.

Много е сложно да завалдееше публиката, пред която говориш – било то един събеседник или група от хора. Важно е тези хора да ви се доверят и да следят думите ви, а важно допълнения са жестовете, с които ще накарате събеседниците си да ви се доверят и да им въздействате по подобаващ начин.

Точно правилното съчетание от думи и жестове е ключът към успеха на всеки оратор. Никой не иска да говори пред аудитория, която не вярва на чутото и е пасивна през цялото време. Тозно затова е нужно да спечелите публиката на своя страна не само с подходящите думи, но и с използването на жестове, които по естествен начин вдъхват доверие у публиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com