Живописни европейски дeстинации, които да посетим след пандемията

3643
Живописни европейски дeстинации, които да посетим след пандемията
Снимка: iStock/Guliver

Много хора бяха лишени от своите екскурзии в началото на март при първата вълна на пандемията, а възможността за летни пътувания беше приятна глътка свеж въздух. В разгара на втори бум на пандемията и редица нови рестрикции и затворени държави, си спомняме с носталгия за някои от любимите си дестинации по света. В тази статия ще ви дадем препоръки за три интересни места в Европа, които да посетите веднага щом ограниченията паднат и ситуацията се нормализира. Не казваме да стягате куфарите и да бъдете безотговорни, а просто да плануваме внимателно следващите си пътувания. 

Азорските острови, Португалия

Пътуване за интроверти: Идеи за усамотени дестинации

Почивката е нещо, което всеки от нас разбира много индивидуално. Наложително е да се придържате към принципите на комфорта, преди да се...

Това са девет вулканични острова, които си струва да бъдат посетени. Полетът до там е леко скъп, но това се компенсира от ниските цени на място, както и приемливите цени на хотелите. Няма да ви е особено трудно да си намерите места, на които бирата да е 1-2 евро, а храната да е на съвсем прилична цена. Местните магазини предлагат качество на добри цени, а за любителите на скъпите ресторанти също има безкрайно много опции. Лети се до столицата Понта дел Гада, като там на място ви очаква изключителна зеленина, прекрасни и красиви лагуни и спиращи дъха гледки. Азорите са изключително място и едно търсене в Google ще ви убеди точно в това. 

Словения

Тук слагаме цялата страна като дестинация, защото тя не е особено голяма. Полетите до Любляна са кратки и чести, а веднъж щом сте на място има какво да се види. Цените не са много високи и човек може да се наслади на приятна почивка с не особено голям бюджет. Словения далеч не е Любляна и много лесно може да се убедите в това. В страната има разработена компания за туристически пътувания Loopy Slovenia, която е система от автобуси, с които може да обикаляте из държавата и да я опознаете. Струва си да проучите и да я посетите. 

Ломбардия, Италия

Европа апелира: Останете си вкъщи за Коледа

Лидерите на редица европейски държави предупредиха гражданите си, че е твърде рано да планират коледни пътувания, тъй като случаите на ...

Ломбардия е любима област в Италия и има защо. Умишлено не посочваме определен град там, защото целият регион си струва да се открие - от прекрасните езера като Комо и малките градчета край неговите брегове, през чудесните винени дестинации и разбира се - Бергамо и Милано. Препоръчваме да организирате своето пътуване така, че да кацнете в Бергамо и да пътувате до Милано - цените в нощувките не са малки и това може да ви помогне да оптимизирате бюджета си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Акцентите в програмата на STAR Channel през април

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com