Как да бъдеш истинска дама?

9440
Как да бъдеш истинска дама?
Снимка: iStock/Guliver

Спазването на правилата и най -правилното поведение в конкретни ситуации е това, което отличава образования човек от другите. Не може обаче за всички жени да се каже, че са истински дами в цялата им същност; нека видим какво трябва да направим, за да бъдем винаги на върха във всяка ситуация.

Абсолютна умереност: ключът към дамската елегантност се крие в баланса. Не носете прекалено много грим, не преяждайте на публични места и не говорете постоянно. Всичко трябва да е в перфектен баланс. Избягвайте прекалени шеги. 

Съзнание на тялото, т.е.контрол на тялото си: Трябва да се спазват някои основни правила, за да се постигне максимум елегантно усъвършенстване. Забранено е да гризете ноктите си, да си играете с косата и моля, никога не поправяйте дрехите си на публични места. По принцип, дори ако ви е изключително неудобни или сте нервни, трябва да имате спокоен поглед със сдържано отношение. Лесно, нали?

Дисциплина : Самоконтролът е абсолютно жизненоважен. Не показвайте слабостите си, особено кулинарните !!!

Етикет: Никога не трябва да използвате мобилния си телефон по време на вечеря или да смесвате работата с удоволствието.

Женственост : външният ви вид винаги трябва да говори за това, че сте жена. Носете рокли и поли и не се страхувайте от пастелни цветове. Усъвършенствайте смеха си, особено по време на парти.

Доброта: Истинската дама никога не крещи. Знаете ли, че тези, които повишават глас, се паникьосват още повече? 

Помощ скромност : скромността е добродетел. Дори ако това представяне на работното място е абсолютно перфектно, е необходимо само да поклатите глава, леко се усмихнете и да останете скромни, когато похвалите се изсипят върху вас.

Борба: В същото време е важно да се борите за това, в което вярвате. Ако се окажете свидетел на несправедливост, не мълчете. Справедливостта винаги трябва да надделява.

Оптимизъм: трябва да се опитате да намерите положителната страна в живота. Това ще направи настроението по-спокойно и ще ни предразположи да бъдем по-добри към другите хора.

Качество: изборът на качество над количество трябва да бъде вашата мантра. Няма значение колко скъпи са дрехите, но материалите винаги трябва да са на първо място. Дори простата памучна рокля от двадесет лева е добра идея, стига да е избрана с вкус.

Дори храната, винаги купувайте сезонни зеленчуци, добри и вкусни, никога не прекалявайте с ястия, които са твърде сложни.

Уважение и пак уважение: винаги уважавайте другите, дори когато прекаляват с отвратителните коледни украси близо до вашия балкон, или когато сте зашеметени от прекалено силна музика. Търпението ще ви спечели уважение и възхищение. И в крайна сметка ще си струва.

Усмихнете се: дори когато мислите, че лицето ви няма да може да влезе в това положение защото е твърде уморено или тъжно, принудете го. Веднага щом се усмихнете, започвате да се чувствате по-добре и да излъчвате аура на щастие. Знаете ли също, че по-малко мускули се използват за усмивка, отколкото за намръщане?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com