Как да изберем правилните обувки

10343
Как да изберем правилните обувки
Снимка: iStock/Guliver

Кои обувки се считат за стилни? Тези, който са едновременно удобни, издръжливи и естетични. Елегантните обувки не само допълват тоалета, но с тях се чувствате максимално комфортно.

Разбира се, нови модни тенденции се появяват всеки ден. Това важи особено за обувките и повдига редица въпроси. Но познаването на основните правила  и често срещаните грешки могат да ви помогнат много. Ето някои от най-важните характеристики на перфектните обувки:

  • Практичност и комфорт при носене
  • Здравина
  • Привлекателен външен вид
  • Избор на подходящ размер

Обувките в никакъв случай не трябва да причиняват дискомфорт или болка, защото това вреди не само на удобството при носене, но и на здравето като цяло.

Основни грешки при избора на обувки

Няма нито един човек, който, купувайки си обувки, да не е направил грешки. Затова систематизирахме най-често срещаните грешки, за да ви помогнем да ги избегнете:

 

  • Материали на изработка – те са много важни, задължително се информирайте от какъв материал са изработени обувките, които сте си харесали, не купувайте „на сляпо“.
  • Цена – да, тя е важна, но съветът ни е да не пестите. Избирайте качествени обувки, защото те със сигурност ще ви излязат по-евтини.
  • Стил – стилът на обувките трябва да съвпада напълно със стила на останалото облекло и аксесоари. Всякакъв друг вариант е неприемлив.

 Как да изберем правилните обувки в зависимост от сезона

Климатичните условия ни принуждават да сменяме обувките и дрехи в зависимост от сезона. И така, на какво трябва да обърнете внимание?

Зимните обувки трябва да са на първо място топли и практични. Може да изберете боти или ботуши с естествена кожа отвътре - краката ви ще бъдат благодарни.

 Що се отнася до материалите, фокусирайте се върху кожа или велур. Ако смятате, че велурът е непрактичен за зимата, грешите. Просто трябва да изберете правилните продукти за поддръжка. Обърнете специално голямото внимание на подметката. Никога не купувайте ботуши с хлъзгаща се подметка.

Когато избирате летни обувки, съсредоточете вниманието си към тези модели, които са изработени от естествени материали. Обикновено за всекидневието се предпочитат сандали с равна подметка. Но не забравяйте, че тези на висок ток също могат да бъдат удобни, само трябва да изберете правилния модел.

Източник: https://stylezone.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com