Как да накарате бананите да узреят по-бързо

4997
Как да накарате бананите да узреят по-бързо
Снимка: iStock/Guliver

Този трик за по-бързо узряване на бананите отнема само 20 минути. Въпреки това трябва да имате предвид някои неща.

Работата с банана е малко трудна. Когато ги купуваме от супермаркета, те обикновено са все още доста зелени и не са много сладки. Кой иска да яде твърд и безвкусен банан? Следните съвети ще ви покажат как изкуствено да узреете банан за нула време.

Зреещи банани: трябва да знаете това

Това са плодовете, които НЕ трябва да ядете прекалено често

Пресните плодове трябва да присъстват в диетата на всеки човек. И според препоръките на здравните експерти е полезно да се ядат пет пор...

Преди да се заемем с това как да накараме бананите да узреят по-бързо, трябва да запомните няколко неща. Трябва да ги приберете в хладилника, просто ги оставете на хладно място (не на нагревател) и на полутъмно. Трябва също да закачите стрък банани, за да не се натъртят.

Оставете бананите да узреят по-бързо: Този трик наистина работи

Продължаваме да се натъкваме на съвети, които обещават най-добрия процес на зреене на банани. Но изглежда, че всеки един трик има повече недостатъци, отколкото предимства.

Микровълнова печка?

Някои казват, че трябва да поставите банана в микровълновата. Това е невероятно бързо. След 30 секунди бананът ще стане мек. Но бъдете внимателни: трябва да направите дупки в кората, преди да ги вкарате в микровълновата, в противен случай нещото може да се спука.

Лекар: Хората с това заболяване НЕ трябва да ядат банани

За хората, предразположени към определено заболяване, бананите могат да доведат до влошаване на състоянието им. За тези, които нямат х...

Фурна!

Ако сте умни, можете да оставите бананите да узреят супер бързо във фурната. Пригответе плодовете с няколко дупки и ги поставете във фурната на 150° за 20 минути . Кората на банана ще стане кафява, така че можете да разберете дали е готов. При нагряване плодът става мек и много сладък. Най-добре се консумира в бананов хляб, в каша или като хубав крем.

Плик?

Други се кълнат в хартиената торба като най-доброто средство за зреене. Бананът отделя зреещ газ, наречен етилен, по време на превръщането му от зелено в кафяво. Увиването му в хартия затруднява изтичането на този газ и бананът ще узрее по-бързо.

Ориз

Пълнее ли се от банани? Отговорът е тук!

Много жени се интересуват - възможно ли е да се ядат банани, докато се отслабва. По принцип бананите не са забранени по време на отслаб...

Можете да ускорите узряването на бананите, като ги поставите в купа, пълна с ориз, и след това ги покриете. Оризът свързва етиленовия газ и помага за узряването на бананите за няколко дни.

Брашно

Точно като ориза, брашното е чудесен начин за извличане на естествен етилен и ускоряване на узряването. Например, поставете чист и сух банан в хартиена торбичка, пълна с брашно, за да му позволите да узрее.

Естествено узряване

Най-добрият начин плодът да узрее е да го оставите да се случи естествено. Например, поставете вашият банан в купа на слънчево място на кухненския плот. Топлината на слънцето също помага на плодовете да узреят по-бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com