Как да отслабнем лесно и приятно?

6432
Как да отслабнем лесно и приятно?
Снимка: Serpact

Понякога най-простите лекарства наистина са най-добрите: Ето как да отслабнете, като ядете ябълки, танцувате в кухнята и получите малко сутрешно слънце.

Тук ще ви предложим няколко психологически похвата, които ще облекчат страданията ви, докато се ограничавате от любимите си храни в стремеж да намалите обиколката на талията. Това, което ще ви кажем, не е най-добрият съвет от гледна точка на подредбата и хигиената в къщи, затова може да не казвате на майка си, за да не се ужаси.

И така - ние ви даваме официално разрешение да правите бъркотия. Докато ядете, оставете опаковките за бонбони, плодовите кори, черупките на ядките и други парчета на масата. Специално проучване е доказало, че хората, които държали купа с черупки от шам-фъстък на бюрата си, консумират значително по-малко калории от тези, които периодично изхвърлят черупките. Гледането на черупките (или други

остатъци и опаковки от храна), ще ви напомни точно колко сте изяли и ще пробуди съвестта ви да спрете да се тъпчите, въпреки че още ви се хапва.

Ежедневната доза шоколад може да намали талията ви

Колкото и да изглежда необичайно, наблегнете на какаото и леко на захарта. Какаото съдържа повече антиоксиданти от повечето храни и е полезно за толкова много неща, включително - когато се консумира умерено – за загубата на тегло. Опитите върху мишки са показали, че какаото намалява дегенеративните промени на аортните им артерии, защото намалява отлагането на мазнини в съдовете. Което е удължило живота им. Следователно шоколадената диета освен приятна, е и здравословна. За да добавите повече какао в диетата си, купете неподсладено какао и го добавете към шейкове, кафе и други рецепти.

Ето колко часа сън са ви нужни, за да отслабнете

Няма универсална рецепта за отслабване, но повечето експерти препоръчват да се прави кардио и силово обучение; да се консумират правилн...

Млечните продукти също насърчават загубата на тегло

За съжаление продължават митовете, че млечните продукти саботират загубата на тегло. Но науката доказва, хората, които имат недостиг на калций, държат по-голяма мастна маса и изпитват по-малък контрол на апетита си. Нещо повече, проучванията са установили, че млечните източници на калций - като кисело мляко, нискомаслено или немаслено сирене и мляко - са значително по-ефективни за ускоряване на загубата на мазнини в сравнение с други източници. Затова продължавайте да си хапвате мляко и млечни продукти, но просто ограничете малко порциите. Това ще ускори загубата на мазнини и тегло.

Разбира се, не забравяйте че всичко прекалено е вредно. Затова не се изкушавайте от щастливия час/ happy hour/ в близкото кафене и не си взимайте два млечни шейка вместо един. Защото цената, която ще платите после за евтинията, никак няма да е малка. Няколко сантиметра към талията е най-неприятното и ще трябва да увеличите тренировките във фитнеса. Разбира се и тук има уловка.

Продължете заниманията си в залата, но без да тренирате до изтощение, което при всички случаи в един момент ще ви стане неприятно. От продължителните силови тренировки може да започнете да трупате маса, вместо да настъпи така желаното от вас отслабване. Така че просто се забавлявайте във фитнеса и си тръгвайте леко уморени, но не и изтощени.

В коя част на деня трябва да ядем отделни храни, за да не пълнеем

Освен правилото ябълките да се консумират само сутрин, диетолозите съветват в коя част от деня трябва да се консумират други храни, защ...

Изключете тъй нареченото осветление за настроение

Лошото осветление може да е идеално за романтична вечеря, но трябва да включите светлините, ако следите за линията на талията си, съветват специалистите по здравословно хранене. Вечерята, която се консумира в добре осветени зони, е с 16 до 24 процента по-голяма вероятност да поръчате здравословни храни, откриха изследователите.

Това, което ядете, е само половината от уравнението. Защото е важно не само какво ще изберете да хапнете, но и по кое време да стане това. Гладуването цял ден е рецепта за пиене по-късно. Вместо това яжте малки, здравословни ястия и закуски редовно през целия ден, за да ограничите желанието си.

Разбира се, ако имате възможности и време, отскочете до Банско в петзвездния хотел Лъки Банско СПА&Релакс, където ще можете за кратко време да постигнете желаните резултати в прекрасна обстановка и наслада за душата и тялото. Особено ще ви помогне програмата ЛъкиФит, която се предлага там и няма аналог у нас като качество и концепция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com