Как да отслабнете без да правите нищо?

4121
Как да отслабнете без да правите нищо?
Снимка: iStock/Guliver

Искате ли бързо да отслабнете без диета и спорт? Първото правило - забравете за ограничения! Звучи невероятно, но точно в това е тайната на здравословното отслабване.

Всъщност, за да отслабнете и да не наддавате на тегло, не е нужно да спазвате строги диети или да сте денонощно във фитнеса - просто трябва да въведете някои малки промени в обичайния си начин на живот.

Ако следвате тези 6 прости правила всеки ден, ще се сдобиете с много по-стегната фигура и по-здраво тяло, отколкото ако спазвате определен хранителен режим.

1. Откажете се от алкохола

Можете да отслабнете без диета и спорт, премахвайки алкохола от ежедневното ви меню. Добрата новина е, че няма да се наложи да се придържате завинаги към тази забрана. Достатъчно е просто да не консумирате алкохол в продължение на един месец, а след това, когато метаболизмът ви се подобри, можете отново да започнете да се наслаждавате на любимите си напитки. Но не прекалявайте!

2. Не яжте след 21 часа

С диета зигзаг ще свалите до 20 кг само за месец

Диетата зигзаг придоби голяма популярност не само, защото е проста за изпълнение, но и е изключително ефективна. Нейната концепция вклю...

Ако сте вечеряли навреме и вечерята ви е била пълноценна със сигурност няма да се озовете пред хладилника преди лягане. Ако успеете да се откажете от късното похапване, много скоро резултатът ще е очевиден без диета и спорт.

3. Консумирайте много вода

Със сигурност сте чували тази препоръка безброй пъти. Но адекватната хидратация е предпоставка тялото ви да функционира добре и е съществен компонент на здравословния и бърз метаболизъм. Ако обаче не можете да пиете много вода, опитайте се да ядете повече сочни зеленчуци (например краставици) и супи - това е не само здравословно, но и вкусно.

4. Осигурете си пълноценен сън

Това е най-добрият съвет за тези, които се грижат за здравето и фигурата си. Сънят има пряк ефект върху хормоните, които контролират глада и ситостта. Той е най-доброто и достъпно средство за справяне със стреса и за стимулиране на метаболизма. 

Всички луднаха по бялата диета, ето защо

Диетите присъстват в живота на голям брой хора, особено на представителките на нежния пол. Има какви ли не хранителни режими с ограниче...

Добре е спалнята ви винаги да е тъмна и хладна и всички джаджи да са извън нея. Ако успеете да подобрите съня си, много скоро ще забележите ефект без диети и спорт!

5. Пийте кафе

В случая не става въпрос за капучино, лате или други висококалорични и сладки кафени напитки, а за обикновеното черно кафе - поне три чаши на ден. Кофеинът потиска апетита, помага за намаляване на отоците и ни зарежда с достатъчно енергия, за да водим по-активен начин на живот.

6. Яжте протеини и фибри на всяко хранене

Не бройте калориите - последните проучвания убедително доказват, че тяхната норма е индивидуална и е почти невъзможно да се определи необходимото им количество. Вместо това просто направете диетата си по-здравословна - добавяйте по една порция протеини и фибри към всяко хранене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com