Как да овлажним въздуха в стаята

15188
Как да овлажним въздуха в стаята
Снимка: asundermeier / Pixabay

През зимата въздухът в дома ви обикновено става сух. Това води до дразнене на очите, увреждане на косата, намаляване имунитета и ускоряване стареенето на кожата. Липсата на влажност най-много засяга малките деца и хората с респираторни заболявания. Сухият въздух затруднява дишането и води до запушен нос. Лекарите препоръчват поддържане на влажност в помещението между 50% и 70%. Ето няколко прости съвета, които ще ви помогнат да поддържате оптимални нива на влажност.

Използвайте парата от банята

Направете си освежаващ мандаринов тоник за кожата

През зимата навсякъде се носи аромат на мандарини. Те са се превърнали в символ на зимните празници. Мандарините са вкусни и полезни, с...

Тъй като банята се счита за най-влажното помещение в дома, достатъчно е да оставите вратата на банята отворена, когато вземете душ. Парата ще се разпространи в стаите и по този начин ще овлажни въздуха. Този ефект може да се подобри, ако обичате вана. На източвайте веднага водата и оставете парата да се разнесе във всички стаи.

Сушете дрехите на сушилник у дома

По този начин дрехите ви ще изсъхнат по-бързо, а въздухът от сух ще се превърне във влажен.

Допълнете дома със стайни растения

Стайните растения не само украсяват интериора, пречистват въздуха от вредни примеси и насищат с кислород. В същото време могат да увеличат влажността. Изберете влаголюбиви сортове, които изискват редовно пръскане и обилно поливане. Такива са циперус, спатифилум, традесканция. Тези цветя абсорбират много течност, която след това постепенно се изпарява през листата. Хибискусът и фикусът също ще ви помогнат да направите въздуха по-влажен. Те имат доста големи листа, което означава по-голяма площ на изпаряване.

Как да овлажниш въздуха у дома, ако нямаш овлажнител?

Усещате ли, че въздухът в дома ви е сух? Сухият въздух в помещенията може да се появи през цялата година, но е особено забележим през з...

Домашен фонтан

Ако нямате време да се грижите за аквариума или растенията, можете да поставите малък фонтан във вашия дом. Това е красиво и най-важното - практично. Тази декорация ще овлажни въздуха, ще ви помогне да се отпуснете и ще създаде атмосфера на комфорт. Много модели са оборудвани с вградено осветление, система за филтриране и различни декоративни елементи.

Напръскайте с вода

Използвайте бутилка със спрей и напълнете с дестилирана вода. Напръскайте във въздуха на всички помещения в дома ви. Повторете тази процедура поне два пъти на ден - това ще помогне за създаването на комфортен микроклимат. За повече уют може да използвате и дифузер с добавени аромати.

Мокро почистване

Без да използвате уред, има 6 начина да овлажните въздуха у дома

Сухият въздух е пречка през зимния сезон, тъй като ако се отопляваме на климатик, гърлото и лигавицата ни страдат. Той може да е причин...

Почистете праха и избършете пода с влажна кърпа. Водата, която остава върху повърхностите, постепенно ще се изпари и ще насити въздуха с влага. Особено полезно е това да се прави през лятото, когато въздухът навън е по-влажен.

Други методи, които може да използвате са да поставите влажна кърпа на радиатора, която под въздействие на топлината ще овлажни въздуха, ваза с вода, близо до прозореца или тенджера с вода върху все още топъл котлон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com