Как да почистим правилно сами фугите вкъщи

11906
Как да почистим правилно сами фугите вкъщи
Снимка: Pixabay.com

При почистването на дома не трябва да забравяме и за труднодостъпните места, а най-малко внимание пък се обръща на фугите. Тяхното поддържане чисти също е от значение. Винаги минаваме само с мопа и си мислим, че сме приключили с тях. Във фугите се натрупват много бактерии, микроби и микроорганизми, както мухъл и плесен. И при непочистването им могат да навредят на здравето ни. Ще ви представим как правилно и сами можем да почистим изцяло фугите си:

Как да ги почистим?

Обикновено не е много лесно и бързо, но пък резултатите ще са налице. Имайте само търпение и ще са ви нужни разни продукти, които може да е необходимо да си набавите допълнително, но повечето от тях със сигурност присъстват в домакинствата ви. Ето ги и тях:

 

·         Сода за хляб;

·         Лимонов сок;

·         Оцет;

·         Четка за зъби;

·         Пулвелизатор;

·         Кърпа.

Как да ги ползваме?

На първо място трябва да премахнем предметите и мебелите, които пречат за цялостното почистване на фугите. След това започваме да приготвяме нашия домашен препарат. Смесваме половин чаена чаша сода за хляб и половин чаена чаша лимонов сок, както и същото количество оцет + 7 чаени чаши хладка вода. Разбъркваме добре до сливането на съставките и преместваме в пулвелизатора.

Фугите се напръскват внимателно, напръскайте по фугите и оставете 10-15 минути, за да подейства по-добре препаратът. Докато трае този процес, вие може да си приготвите леген с вода и кърпа за почистване. След като минат минутките, взимате четката за зъби и започвате да търкате фугите.

След като вече сте почистили с четката, взимате кърпата и минавате фугите и с нея. Повтаряйте, докато не почистите напълно и след всяко изтъркване, потапяйте в легена с вода.

След цялостното почистване може да използвате този препарат или друг препарат за под, за да почистите целия такъв. Ако пък сте търкали фугите във банята, минете с мокър парцал или с душа.

И воала! Готови сте и имате прекасни бели фуги, които не застрашават чистотата и дома ви. Почистването на плочките е едно от най-трудните, защото не винаги отделяме нужното време и старание. За да отделяте достатъчно внимание на всяка част от дома ви е добре да си разпределяте предварително времето. А не да минавате набързо с мопа и да не забелязвате всъщност колко потъмнели са плочките и фугите ви. Това прави впечатление и на гостите, така че запретвайте ръце и се грижете за това домът ви да е чист и поддържан. Хигиената винаги е от значение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...